Tarım ve Orman Bakanlığı Ar-Ge Destek Programı Kapsamında 15. Çağrısı
Close

Tarım ve Orman Bakanlığı Ar-Ge Destek Programı Kapsamında 15. Çağrısı

Back

Tarım ve Orman Bakanlığı Ar-Ge Destek Programı kapsamında proje başvurularının kabulü için 15. Çağrıya çıktı.

Çağrı kapsamında başvuru yapılacak proje önerisi konusunun 15. Çağrı Öncelikli Ar-Ge Konuları kapsamında olması gerekmektedir. Söz konusu Öncelikli Ar-Ge Konuları iki grup halinde belirlenmiştir. 15. Çağrı Öncelikli Ar-Ge Konularında "Tarım Ekonomisi" başlığı altındaki konular:

1. Grup Öncelikli Ar-Ge Konular olarak belirtilmekte olup bu konulardaki projelerde Bakanlık Destek desteğinin üst limiti 300.000 (Üç yüz bin) TL'dir. I. Grup Öncelikli Ar-Ge Konular kapsamında hazırlanacak projeler için proje bütçesinin tamamı üst limit dahilinde Bakanlıkça karşılanabilecek ve bu kapsamdaki projelerde ortaklık şartı aranmayacaktır.
2. Grup Öncelikli Ar-Ge Konular olarak belirtilmekte olup bu konulardaki projelerde Bakanlık Destek üst limiti 3.000.000 (Üç milyon) TL'dir. II. Grup Öncelikli Ar-Ge Konular kapsamında hazırlanacak projeler için proje bütçesinin en fazla %70'i üst limit dahilinde Bakanlıkça karşılanabilecek olup proje bütçesinde en az %30 oranında başvuran/proje ortağı kurum katkısı gösterilecektir. Ayrıca II. Grup Öncelikli Konular kapsamındaki projelerde ortaklık şartı aranacaktır. Bu kapsamdaki projelerdeki ortaklık kuralları ise şunlardır:
a. Üniversiteler, özel sektör veya sivil toplum kuruluşlarından en az biri ile işbirliği olmadan II. Grup Öncelikli Ar-Ge Konular kapsamında müstakil olarak proje başvurusunda bulunamazlar. Gerekli durumlarda bu işbirliğine ilave olarak diğer kurum/kuruluşlar da proje ortağı olarak dahil edilebilir.
b. Özel sektör, Sivil Toplum ve Çiftçi Kuruluşları ile Meslek Kuruluşları, TAGEM'e bağlı araştırma enstitüleri veya araştırma yetkisi verilmiş Bakanlık kuruluşları ile işbirliği olmadan II. Grup Öncelikli Ar-Ge Konular kapsamında müstakil olarak proje başvurusunda bulunamazlar. Gerekli durumlarda bu işbirliğine ilave olarak diğer kurum/kuruluşlar da proje ortağı olarak dahil edilebilir.

Program ve başvuru hakkında daha detaylı bilgiye Başvuru Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU USULÜ
Tarım ve Orman Bakanlığı Ar-Ge Destek Programı 15. Çağrı kapsamında Proje Başvurusu için aşağıdaki belgelerin http://www.tarimorman.gov.tr/TAGEM/Menu/7/Ar-Ge-Destek-Programi internet adresinden indirilerek Başvuru Kılavuzundaki talimatlara göre doldurulması ve istenen diğer belgelerle birlikte bir başvuru klasörü içerisinde TAGEM'e iletilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU TAKVİMİ
15. Çağrı kapsamında başvuruların alınmasına bu kılavuzun TAGEM internet sitesinde ilan edilmesiyle başlanır. Başvuru yapılabilecek son tarih 15 Mart 2019 Cuma günü saat 18.00'dir.
Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek olup posta, kargo veya başka sebeplerden kaynaklanan gecikmelerden TAGEM sorumlu değildir.

Proje Çağrısı Resmi Duyuru Metni için tıklayınız.

Detaylı Bilgi için: Ar-Ge Destek Programı