Sosyal Sorumluluk Projeleri

Çevre ve sosyal kaygıların küreselleşmesinin bilincinde olan Işık Üniversitesi, sosyal sorumluluk bilincini yaygınlaştırmak amacıyla öğrencilerinin sivil toplum kuruluşları ile birlikte projeler üretmesini ve uygulamasını desteklemektedir. Sosyal Sorumluluk ders programlarını ilk başlatan Üniversitelerden biri olan Işık Üniversitesi, sosyal sorumluluk konuşarındaki çalışmalarıyla 'sürdürülebilir' bir dünya için daha duyarlı bir toplum oluşmasına katkı yapmayı amaçlamaktadır.

Sosyal Sorumluluk dersinin yanı sıra Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü çatısı altında oluşan öğrenci toplulukları koordinasyonunda gönüllü çalışmalar yapılmaktadır. BATI'DAN DOĞU'YA IŞIKLIYIZ, Koruncuk Vakfı Projesi gibi çok sayıda proje öğrencilerin gönüllü katılımları ile gerçekleşmektedir.

Işık Üniversitesi her öğrencisinin mezuniyet öncesinde bir sosyal sorumluluk projesinde yer almasını hedefler ve topluma karşı olan sorumluluklar hakkında farkındalık yaratmak, şikayet etmeden çözüm üreten, takım çalışması yapabilen, topluma faydalı bireyler yetiştirmenin bir yolu olarak Sosyal Sorumluluk Projelerinde yer almayı destekler.

Işık Üniversitesi'nin çeşitli alanlarda sürdürdüğü Sosyal Sorumluluk Projelerinde gönüllü olarak yeralan Işık Üniversitesi öğrencileri, çalışanları ve mezunları hayatları boyunca unutamayacakları bir eğitim deneyimi kazanmaktadırlar.