Hazır giyim ve tekstil alanlarında görev alabilecek ve üretim sektörünün ara insan gücü ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte öğrenci yetiştirilmesi hedeflenen programın amacı; tekstil sektörüne yönelik eğitimini aldığı temel bilgileri üretime dönüştürebilen, yenilikleri takip eden ve gerekli donanıma sahip bireyler yetiştirmektir. Programın eğitim dili Türkçe'dir.
Eğitimin İçeriği:Eğitim süreçlerinde elyaf ve iplik teknolojisi, moda teknik çizim, dikiş atölyesi, drapaj, bilgisayarla tasarım, dokuma ve baskı tasarımı gibi alana yönelik temel derslerin yanı sıra; moda ve tekstil tarihi, renk ve armoni, moda tasarımı ve tekstil tasarımı, aksesuar tasarımı gibi derslerle de eğitimleri tamamlanmaktadır. İkinci yarıyılın sonunda öğrencilerimiz tekstil ve hazır giyim işletmelerinde stajlarını tamamlayarak bilgilerini uygulamalı olarak pekiştirme fırsatını yakalamaktadır.
Mezuniyet Sonrası İş Olanakları:Programdan mezun olanlar '' Moda Tasarımı Teknikeri '' ünvanını alarak gerek kamu gerekse özel sektörde çalışabilmektedirler. Aynı zamanda hazır giyim, tekstil ve konfeksiyon sanayiinin ilgili dallarında orta kademe yönetici, planlama, tasarım, modelhane departmanlarında, işletmelerin üretim hatları ile eğitim departmanlarında çalışma olanağına sahiptirler.
Dikey Geçiş İmkanları:Bu programı başarıyla tamamlayan ve eğitimine devam etmek isteyen mezunlar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'nda ilgili alanlarda aldıkları puanları esas alınarak kontenjan durumlarına göre çeşitli üniversitelerin dört yıllık lisans programlarına geçiş hakkına sahiptirler.