Azami Süre Hk. (44-C)

Azami Süresi Dolan Öğrencilerimizin Dikkatine !

Azami süresini dolduran öğrenciler hakkındaki karar ile ilgili olarak;  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi (b) sayılı yazısı ile bildirilen ek sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için ilgi (a) sayılı yazı ile yeni bir takvim belirlenmiş ve bildirilmiştir.

İlgi (a) sayılı yazı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi (c) sayılı yazısına istinaden yeniden düzenlenmiş ve aşağıda belirtilmiştir. Bildirilen Takvim aşağıda belirtilmiştir.

27 Eylül 2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendinde "… Ancak bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…" hükmü çerçevesinde alınan ve ilgi yazı ile bildirilen karar uyarınca azami süresini dolduranların 31 Ocak 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurmaları halinde iki ek sınav hakkından yararlanabileceklerine , daha önce ve 31 Ocak tarihine kadar müracaat eden öğrencilerimizin ise 21-27 Şubat 2022 tarihleri arasında sınava girmelerine karar verilmiştir.

Azami Süresi dolan öğrenciler için dilekçe örneğini indirmek için tıklayınız.

Tarihler :

Başvuruların alınması: 31.01.2022

Ek sınavlar-1: 21.02.2022 – 27.02.2022

Ek sınavlar-2: 06-18.06.2022 Bahar yy sonu final sınavları…