İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Programı (Türkçe)

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Programı (Türkçe)

İç Mimarlık insanların yaşadıkları, kullandıkları mekanların fonksiyonlarına göre, kullanıştan estetik ve konfora uzanan bir yelpazede en iyi hizmet verecek şekilde düzenlenmesine yönelik bir meslektir.

Bunun gereği, olarak bir iç mimarın ilgi alanı, mobilya tasarımından yeni veya mevcut yapılarda mekan düzenlemelerine kadar uzandığından, yapı bilgisi, ısıtma, havalandırma, aydınlatma gibi teknik ana bilgilere de sahip olması gerekmektedir. Bu nedenle İç Mimarlık Öğretim Programı'nda sanat ve kültüre yönelik derslerin yanısıra teorik ve uygulamalı olarak Yapı Elemanları, İnce Yapı, Mekan Bilgisi, Tesisat gibi mesleki dersler ile tasarım çalışmalarına yer verilmiş, ayrıca Auto CAD, 3D Studio Max, Revit Architecture, Sketch-Up yazılımlarını kapsayan Bilgisayar Destekli Tasarım dersleri ile program tamamlanmıştır.

İç Mimarlık Öğretim Programı'nın düzenlenmesinde akreditasyon ilkeleri de gözönünde bulundurulmuş, ülkemiz ile yabancı ülkelerin önemli kurumlarındaki programlar ile paralellikler sağlanması düşünülmüştür.

İç mimarlığın çalışma alanı bugün giderek genişlemekte, mezunlar master, sanatta yeterlilik, doktora gibi akademik çalışmalara katılabilmekte, İç Mimarlık Odası'na üye olabilmekte, iç mimarlık kapsamına giren, dekorasyondan mobilya imalatına kadar özel iş yerleri açabilmekte, resmi ya da özel kurumlarda iş olanakları bulabilmektedirler.

Vizyon

Disiplinlerarası yaklaşımla;

Kuramsal, olgusal anlayışla, bağımsız öğrenme/çalışabilme yeteneğine sahip,

Tasarım ve uygulama becerisini kazanmış,

Bilgi-iletişim teknolojileri ve yeni üretim modellerindeki gelişmeleri yakından takip eden,

İletişim yönü kuvvetli, yaratıcı, araştırmacı ve çağın gerektirdiklerine uyum sağlayabilen,

Karmaşık problemlere yaratıcı çözümler üretebilen,

Eleştirel yaklaşabilen,

İşbirliğine açık,

Etik ve toplumsal değerlerin bilincinde,

Günceli yakalayan ve geleceği kurgulayabilen içmimar ve tasarımcılar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Misyon

Çok yönlü bir eğitim anlayışıyla, 21. yüzyılın dinamikleri doğrultusunda gelişen teknolojik imkanlarla sürdürülen bir eğitim anlayışı benimsenmektedir.

Doğal çevrenin dengesini gözeten meslek insanları yetiştirmenin öneminin farkındalığı ile Üniversitemizin kurumsal ve akademik kültürü ışığında öğrencilere özgün bir öğrenim süreci deneyimi sağlamaktadır.

Mezunlarımız; güçlü eğitimleri ile tasarım, araştırma ve uygulama projeleri yürütme, disiplinlerarası çalışmalarda ortak ve bireysel sorumluluklar alma konusunda yetkindir.

İlgili Dosyalar