GELECEĞİ BİLİMİN IŞIĞIYLA İNŞA EDECEĞİZ

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizden açıklama

"6 Şubat 2023 tarihinde başta Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde 11 ilimizde gerçekleşen, 5km çapında etkili olan ve Kuzey Suriye'de yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle büyük üzüntü duyuyoruz. Ülkemize başsağlığı diliyor, tüm yaralılarımıza acil sağlık diliyoruz. Hemen depremin ardından organize olan ve bölgeye büyük bir özveri ile yardım çalışmaları yapan tüm kurum, kuruluş ve bireysel katkıları gönülden destekliyoruz ve teşekkür ediyoruz.

Tekrar eden bu büyük acılar ile yapılı çevre konusunda en önemli konu olan yaşamı korumak üzerine tasarım ve mimarlık disiplinleri olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle doğayla barışık ve sağlıklı yapılı çevreler için mesleki sorumluluk ve etik üzerine gerekli düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekliliğini savunuyoruz.

Doğal afetlerin felakete dönüşmemesi ve bu acıların tekrar etmemesi; bilimin ışığında Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak yapılı çevremizin karşı karşıya olduğu riskleri sürdürülebilir kalkınma ve afet planlaması merceğinden incelenmesi gerekliliği bilinciyle sağlık, refah ve güvenliğin belirleyicilerini ve tasarım etiğinin insanların yaşam güvenliği ve kalitesini şekillendirmede oynadığı rolü doğru anlayabilen sorumluluk sahibi profesyonellerin yetiştirilebilmesi için uygulamalı eğitimin önemine vurgu yaparak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz."

FMV Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi