Rektörümüzden Koronavirüs Önlemleri Hakkında Açıklama

Değerli Işıklılar,

Işık Üniversitesi olarak dünyada hızla yayılan Koronavirüs'ün (COVİD-19) ülkemizde de görülmesi sonucu, siz değerli öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve idari çalışanlarımızın sağlıklarını korumak, eğitim ve öğrenimi aksatmamak amacıyla önceden planlamasını yaparak devreye aldığımız önlemlere ek olarak, yeni bazı önlemlere ilişkin bir dizi karar almış bulunuyoruz.

Bu kapsamda;

-    Konu ile ilgili Üniversitemizde ve dışında olan gelişmeleri takip etmek ve faaliyetleri koordine etmek üzere "Koronavirüs Çalışma Grubu" oluşturuldu. Koronavirüs'e karşı önlemler için İşyeri Hekimimizden, Şile İlçe Sağlık Müdürlüğünden, Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetlerinden görüş ve öneriler alındı.

-    Özellikle Şile Kampüsümüzde bulunan 18 bloktan oluşan yurtlarımız ile Maslak ve Şile Kampüslerimizdeki tüm binalarımızın tamamen dezenfekte edilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının "Eğitime Ara Verme" konulu yazısına dayanarak gerekli çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi adına eğitime iki gün ara verildi.

-    Eğitime iki gün ara verilmesi kararımızdan sonra tüm binalarımızda büyük bir temizlik ve dezenfeksiyon faaliyeti başlatıldı. Öncelikli olarak, tüm binalarımızda gün içinde sık temas edilen yüzeylerin saat başı dezenfekte edilmesini sağlandı. Yine tüm binalarımızda her katta yer alan el dezenfektanlarının sayısı da artırıldı.

-    Gerektiğinde uygulanmak üzere tüm derslerin on-line olarak yapılabilmesi için altyapıyı hazırlandı.

-    Uluslararası öğrencilerimize zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmamaları, zorunlu ise Uluslararası Ofise bildirimde bulunmaları iletildi. Yurtdışında akademik görevlendirmeler, çok özel durumlar dışında durduruldu. Yurtdışından dönen personellerimiz ilk 14 gün evden çalışacaktır. Sağlık durumları revirlerimiz tarafından günlük olarak takip edilmektedir.

-    Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışında bulunan öğrencilerimizle iletişim halindeyiz ve durumları da yakından takip ediliyor.

-    Üniversitemizde zorunlu olmadıkça kitlesel toplantı ve etkinlikler ertelenerek, uluslararası fuar ve tanıtım organizasyonlarına katılımlar iptal edildi.

Bunlara ek olarak;

-    Üniversitemizin tüm binalarına sık aralıklarla astığımız bilgilendirici ve uyarıcı afişlerin yanı sıra 17.03.2020 Salı Günü Şile Kampüsümüzde Üniversitemizdeki işletmelerin çalışanları, temizlik ve teknik personeline yönelik İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bir eğitim verecektir.

-    19.03.2020 Perşembe günü Maslak Kampüsümüze SHMYO Öğretim Görevlisi Dr. Cem Koçak tarafından "Koronavirüs Mitler ve Gerçekler" konulu seminer verilecektir.

Üniversitemiz tarafından konu titizlikle takip edilmekte ve önlemlere yönelik çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir. Öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin sağlığı ve güvenliği, Üniversitemiz için her şeyin önündedir.

Sevgi ve Saygılarımla

Prof. Dr. Cemal İBİŞ