Işıklılar Köy Okullarına Işık Olmaya Devam Ediyor

Işık Üniversitesi, Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü Öğrencileri Batıdan Doğu'ya Işıklıyız Projesi kapsamında çok zor koşullarda eğitim gören köy okulu öğrencilerine yardım etmeye devam ediyor.

İlki Van'da başlayan projenin beşincisi bu yıl Sivas'a bağlı Söğütcük Köyü İlkokulu'nu oldu. Okulu baştan sona yenileyen üniversiteliler, gönüllü olarak bu zamana kadar 5 okulun onarımını yaparak öğrencilere kıyafet, kırtasiye, boya gibi yardımlarda buldu.

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projesi Kulübü öğrencileri geçtiğimiz yıllarda Van, Hatay, Samsun, Konya illerindeki köy okullarını yenileyerek yardımda bulunmuşlardı. Bu yıl ise Sivas'a giderek, il merkezine 47 kilometre uzaklıktaki Söğütcük köyündeki, 45 öğrencisi bulunan Söğütcük köyü İlkokulunun masa, sıra boyama işlemi ve iç dekor çalışması yaparak onaran üniversite öğrencileri daha sonra ise dış cephe boyası ve çevre düzenlemesini yaptı.

Projeye destek veren öğrenciler de bu tür çalışmalar içerisinde yer almaktan, farkındalık oluşturmaktan memnuniyet duyduklarını ve büyük bir zevkle çalıştıklarını söyledi.

Basın Yansımaları:

Hürriyet