Işık Üniversitesi-Arçelik ile AR-GE paneli düzenledi

Işık Üniversitesi üniversite-sanayi işbirliklerine bir yenisini ekleyerek, Türk sanayisinin devi Arçelik ile birlikte AR-GE paneli düzenledi.

Işık Üniversitesi Üniversite-Sanayi işbirliklerine bir yenisini ekledi.

Türk sanayiine nitelikli çalışan ve yönetici adayları yetiştiren üniversitenin öncülüğünde düzenlenen panel ile, Işık'ta yeni eğitim ve araştırma yaklaşımı: STEAM, Arçelik AR-GE ve AR-GE'de yeni yaklaşımlar konuları masaya yatırıldı. Türkiye'de sanayinin gelişimine katkı bağlamak ve Türk sanayiine kaliteli çalışanlar yetiştirmek üzere yaptığı çalışmalarla öne çıkan Işık Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliklerine bir yenisini ekledi. 18 Şubat'ta Türk sanayisinin dev kuruluşu Arçelik ile birlikte AR-GE paneli düzenledi. Türk sanayiine nitelikli çalışan ve yönetici adayları yetiştiren üniversitenin öncülüğünde düzenlenen bu panel ile, Işık'ta yeni eğitim ve araştırma yaklaşımı: STEAM, Arçelik AR-GE ve AR-GE'de yeni yaklaşımlar konuları masaya yatırıldı.

Yeni eğitim ve araştırma yaklaşımı

Işık-Arçelik AR-GE Paneli kapsamında bir konuşma yapan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, panel katılımcılarına 'Işık'ta yeni eğitim ve araştırma yaklaşımı: STEAM' konusunda bilgiler verdi. Dünya eğitim gündeminin en önemli kavramı olan STEAM; Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik, Arts-Sanat ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşuyor ve bu alanların birbirine entegre edilmesi anlamına geliyor.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, "Proje bazlı, çok disiplinli eğitim ve araştırma anlayışımızı endüstri ile paylaşmaktan, endüstriden destek almaktan çok memnunuz. 21. yüzyılın nitelikli insanı, baştan başa çözümler üreten, sorgulayan, yaratıcı ve yenileşimcilerdir. Eskiden başta (benim gibi) Elektrik - Elektronik mühendisleri olmak üzere sadece mühendislerin ilgi alanı olabilecek bir sektörle işbirliğine, biz mühendislerimize ek olarak endüstriyel tasarımcılarımız, sanatçılarımız, son sayısal devrimi kucaklamış bilgisayarda tasarlayıp üreten tüm yapıcı yaratıcılarımızla sarılıyoruz" diyerek panelin önemini ve düzenlenme nedenini özetledi.

Arçelik A.Ş. AR-GE Direktörü Cem Kural, Arçelik AR-GE ve AR-GE'de yeni yaklaşımlar konusunda panel katılımcılarına bilgiler verdi.

Işık Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, Arçelik yöneticilerinin ve Türk sanayinin önde gelen yöneticilerinin katıldığı etkinlikte Arçelik A.Ş. AR-GE Direktörü Cem Kural Arçelik'in üniversite işbirliğinden beklentilerini anlattı.