FMV Işık Üniversitesi Öğrencilerine MUNBU'da Ödül

19-22 Ocak Tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi'nde Dünyanın her yerinden 300 katılımcı ile gerçekleşen 'Model United Nations of Bilkent University' konferansına FMV Işık Üniversitesi IŞIKMUN kulübü sekiz üye ile katıldı. Birleşmiş Milletler simülasyonunun gerçekleştiği konferansta IŞIKMUN üyeleri atandıkları ülkelerin delegesi olarak sorunlara çözüm buldular. Konferans değerlendirmeleri sonucu IŞIKMUN üyelerinden Cihangir Zülfikar NATO komitesinde ABD'yi, Aslı Erdoğan ise Dünya Sağlık Örgütü (WHO) komitesinde delege olarak İsveç'i temsilleri ile 'Onurlu Delege' ödülü aldılar.

Katılımcı IŞIKMUN Üyeleri

Alihan EYÜBOĞLU - Endüstri Mühendisliği
    Cihangir ZÜLFİKAR - Makine Mühendisliği
    Öykü KILDAN - Mimarlık
    Senem KÖRDİKANLIOĞLU - Endüstri Mühendisliği
    Doğuş KARAMAN - Makine Mühendisliği
    Ceren KESMEN - Endüstri Mühendisliği
    Berke ASTARCIOĞLU - Elektrik Elektronik Mühendisliği
    Aslı ERDOĞAN - Ekonomi

MUN Hakkında:

Model Birleşmiş Milletler (İngilizce: Model United Nations, MUN), gençlerin delege olarak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simülasyondur. Genelde konferans, panel, çalıştay veya forum usulüyle yürütülen toplantıları içerir. Model Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler'in kendisi tarafından da tanınan ve desteklenen bir organizasyondur. Bu konferanslar sayesinde katılımcılar daha önce akıllarına gelmeyen konular üzerinde araştırma olanağı bulup, bilgi düzeylerini ve dünyaya bakışlarını geliştirirler. Ayrıca katılımcılar konferans boyunca birbirlerini ikna etmeye çalıştıklarından hem İngilizce seviyeleri gelişir hem de sosyal açıdan kendilerini geliştirirler. Geleneksel olarak MUN konferanslarına akademik oturumlar, workshoplar ve konuşmacı sunumlarının yanı sıra akşamları sosyal etkinlikler ve şehir turları da dahildir. Bu sayede şehir veya yurt dışından gelenlere yerel kültür tanıtılır ve farklı bölgelerden gelen insanlar birbirleriyle bir iletişim ağı kurarlar.

MUN Amacı:

Öğrencilerin gerek tarihsel gerekse dünya gündemindeki kültürel, sosyal, ekonomik ve politik konulara olan duyarlılığını arttırarak, araştırma ve münazara kabiliyetlerini geliştirmek, bir yandan aktif konuşmacı olarak dil becerilerini ilerletirken özgüvenlerini güçlendirmek, aynı zamanda yüzlerce öğrenci ile tanışma fırsatını sağlayarak akademik becerilerin yanında sosyal iletişim becerilerinin de gelişmesine olanak sağlamaktır.