Işık Üniversitesi ve Sanayi İşbirliğine Yeni Bir Halka Repkon

Işık Üniversitesi'nin hedefi üniversite ve sanayi arasında etkin ve nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak ve sınırlı kaynakların rasyonel bir şekilde kullanılması için kuvvetli bir bağ kurmaktır. Bu noktada Işık Üniversitesi ve Repkon yıllardır sürdürdüğü yakın ilişkileri resmi bir anlaşma ile yeni hedeflere taşıdı.

Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim ve öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yapmaktır. Yapılan araştırmaların temel amacı ise, bilgi üretilmesi ve mevcut bilgilere yenilerinin katılmasıdır. Üniversitelerin yaptıkları araştırmaların çoğunluğunu temel araştırmalar, bir kısmını ise uygulamalı araştırmalar oluşturmaktadır. Yürütülen uygulamalı araştırmalar ile sanayinin problemlerine pratik çözümler getirilmektedir. Diğer bir ifadeyle üniversiteler bir yandan yaptıkları eğitim-öğretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duydukları Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) personelini yetiştirmekte, diğer yandan da araştırma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadırlar.

Işık Üniversitesi ve Repkon (www.repkon.com.tr) arasında gerçekleşen işbirliği araştırma-geliştirme ortaklıkları ve karşılıklı bilgi paylaşımı yanı sıra geleceğin ar-ge çalışanlarını yetiştirmek üzere eğitim programlarını kapsıyor.

Repkon CEO'su Azer Aran, Satış Direktörü Neşet Özsoy, Konsept Tasarım Sorumlusu Cem Biro, Akışkan Sitemler ve Proses Geliştirme Sorumlusu Güneş Aydın'ında katıldığı imza töreninde Repkon Teknik Müdürü İbrahim Külekçi 'i Repkon çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.