Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu'nun 75. Kişisel Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Üniversitemizin 18. Kuruluş Yıl Dönümü Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, İsmet Çavuşoğlu'nun 75. Kişisel Resim Sergisi 8 Mayıs 2014 Perşembe günü açıldı.

Dünyanın birçok kentinde açtığı 74 sergiyle, sanat dünyasındaki önemli isimlerden birisi haline gelen Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet ÇAVUŞOĞLU'nun 47 eserden oluşan 75. Kişisel Resim Sergisi 8 Haziran 2014 tarihine kadar Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de sanatseverler tarafından izlenebilecek.

Yurtiçinde ve yurtdışında 74 kişisel sergi açan ve 100'ün üzerinde karma sergiye ve yarışmalara katılan, bu yarışmalardan toplam 10 ödül alan sanatçı, soyut ve sürrealist eserlerden oluşan yağlıboya eserlerin yer aldığı sergi hakkında bilgi verdi.

Çalışmalarını oluştururken doğadan, sanat türlerinden, yaşamdan, toplumsal olaylardan, tarihten ve kültürel mirastan beslenerek eserlerini oluşturduğunu söyleyen Çavuşoğlu, her sanatçı gibi kendisinin de zaman içinde farklılaştığını, geçmişte yaptığı eserler ile günümüzdeki eserler arasında farklılıkların bulunduğuna değindi. Yurt dışında bulunduğu zamanlarda yapmış olduğu eserler ile Türkiye'deki çalışmalarının farklı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, yaşamın ve zaman kavramının, sanata bakışında ve sanat yönetiminde önemli etkisi olduğunu belirtti.

Prof. Dr. İsmet ÇAVUŞOĞLU, soyut ekspresyonist bir sanatçı olarak, yapıtlarında soyut ekspresyonizmin ilk döneminde figüratif öğeler içeren eserler üretmiş olan sanatçıları örnek alarak kendine özgü resimler üretmektedir. Farklı mekanlar, farklı zamanlar gibi temalar bağlamında geçmiş ve günümüzü eşzamanlı olarak işlemektedir.

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu Kimdir?

İlköğretim, Lise ve Yüksek Sanat eğitimini yurtdışında gördü.

• 1994 Anadolu Üniversitesi'nden lisans diploması aldı.
  • 1997 İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nden Yüksek Lisans diploması aldı.
  • 1999 İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden Resim Dalında Sanatta Yeterlilik diploması aldı.
  • 1999 KOÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümünde Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.
  • 2007 Doçent unvanı aldı ve doçentlik kadrosuna atandı.
  • 2009 - 2011 Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.
  • 2011 - 2012 Resim Bölüm Başkanlığı yaptı.
  • 2007 - 2012 Fakülte Kurulu üyesi ve Fakülte Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.