Türkiye'de Yazar Olmak

2013 yılı mayıs ayında Ankara Öykü Günleri kapsamında Onur ödülü alan, Türkiye'nin başarılı yazarlarından Pınar Kür'ün konuk olduğu Abbas Güçlü ile Genç Bakış, 26 Mart 2014 Çarşamba gecesi Işık Üniversitesi Şile Kampüsünden yayınlandı. Konusu "Türkiye'de Yazar Olmak" olan programa, Işık Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'de yazar olmanın zorluklarından bahseden Pınar Kür, 2014 Türkiye'sinin romanı yazılsa nasıl olurdu, kahramanları ne olurdu sorularına yanıt verirken; yeterince okuyor muyuz, gençler edebiyatla ne kadar ilgili, eğitim sistemi gençleri edebiyatla sağlıklı bir şekilde tanıştırabiliyor mu, Türkiye'de sanat ve edebiyat özgür mü, Türkiye'de sosyal medya nasıl kullanılıyor, sorularını yanıtladı. 2014 Gençliğini kendi döneminin gençliği ile kıyaslayarak anlatan Pınar Kür, öğrencilere cesaretli olmaları, araştırmaları ve özgürlükleri için mücadele vermeleri konularında tavsiyelerde bulundu.