"Işık'lıyız Farkındayız" Dünya Otizm Farkındalık Ayı Sanat Atölyesi

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişimTasarımı Bölümü tarafından açılan ve Prof. Dr. Peyami Çelikcan tarafından yürütülmekte olan Sosyal Sorumluluk Uygulamaları dersinin uygulama projesi olarak Işık Üniversitesi öğrencileri Tohum Otizm Vakfı ile birlikte bir sanat atölyesi gerçekleştirdi.

Otizmin bir hastalık değil, farklı bir özellik ve farklı bir yetenek olduğu yolunda farkındalık yaratarak otizmli çocuklarla birlikte üretmek amacıyla Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2 Mayıs - 9 Mayıs tarihlerinde Sanat Atölyesi düzenlendi.

Galeri Işık Maslak' ta düzenlenen atölye kapsamında üç boyutlu hamur işleme ve boyama faaliyetleri yapıldı.

Tamamen öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Sanat Atölyesi kapsamında kullanılacak malzemeler de yine öğrenciler tarafından hazırlandı. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan Kağıt Atölyesi'nde atık kağıtlardan hamur üreten öğrenciler, otizmli çocukların üzerinde çalışacağı maskları da kendileri hazırladılar.

Tohum Otizm Vakfı' ndan 18 çocuğun öğretmenleri eşliğinde katıldığı Sanat Atölyesi' ne Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden de 30 öğrenci katıldı. Otizmli çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek ve sosyalleşmelerine olanak sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında üretilen çalışmaların dönem sonu projesi olarak sergilenmesi planlanıyor.