Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu'ndan Işık Üniversitesi'ne Teşekkür

Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu, kamu kurumları yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla Işık Üniversitesi'nin ev sahipliğinde "Çocuk İstismarında Önleme Çalışmaları" başlıklı panel düzenledi.  Platform, bu anlamlı ve önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Işık Üniversitesi'ne bir plaketle teşekkür etti. Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu'nun teşekkür plaketini Işık Üniversitesi adına Genel Sekreter Vekili Dr. Levent İncedere teslim aldı.

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde düzenlenen ve devlet kurumları yetkilileri ve uzman konuşmacıların yer aldığı buluşmada, çocuk istismarına karşı yürütülen programlar ve etkin bir mücadele için neler yapılması gerektiğine dair bilgilendirme ve öneriler katılımcılarla paylaşıldı. Toplantıda ayrıca Platform Başkanı Av. Figen Özbek'in açılış konuşmasının ardından, GfK Türkiye'nin gerçekleştirdiği istismara açık bir alan olan internet ve çocuk ilişkisini mercek altına alan "Dijitalde Çocuk" araştırmasının sonuçları da ilk kez basın ve kamuoyuyla paylaşıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Ali Fuat Karaman, İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Özaydın, Ümraniye RAM PDR Bölüm Başkanı Klinik Psikolog Yalçın Yılmaz ve İst.Gedik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Dilek Çelik'in kamu kurumlarının çocuk istismarına konusundaki uygulamaları hakkında yaptıkları bilgilendirmenin ardından, Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi Koordinatörü Gözde Durmuş "Mesele Yetişkinler: Çocuğa Yaklaşım ve Çocuk Algısı", Dünya Çocukları Derneği ve İstanbul Barosu Çocuk Hakları Birimi'nden Av. Eda Erbaş "Mevzuat ve Uygulamada Çocukların Cinsel İstismarı", Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi Çocuk Çalışmaları Uzmanı Ceren Suntekin "Çocukların Beden Hakkını Savunmak Neden Önemli?" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Panelde Aile Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem ile Çift ve Aile Terapileri Derneği'nden Aile Oyun Terapisti Seniha Naşit Gürçağ ise çocuk istismarına karşı yürütülecek "Koruyan Kurdele" kampanyası hakkında katılımcılarla deneyim ve bilgi paylaşımında bulundu.