Bilim ve Teknoloji Buluşmaları

Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Solak, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ve Fen Lisesi tarafından düzenlenen " Bilim ve Teknoloji Buluşmaları" kapsamında 26 Eylül 2018 tarihinde okulumuz Çok Amaçlı Salonu'nda "Yapay Zekâ ve Dil" konulu bir söyleşisi ile öğrencilerimizle bir araya gelmiştir. Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dr. Said Akçura'nın da ilgiyle takip ettiği söyleşide, zekâ ve yapay zekânın günümüzdeki karşılıklarına ve bu kavramların hayatla bağlantısına değinen Prof. Dr. Ercan Solak; bir dili nasıl öğrendiğimiz, konuşma ve anlam arasındaki ilişki, konuşmanın yazı ve yazının yapay zekâya dönüştürülmesi gibi konularla birlikte, duygu analizi yapabilecek bir yapay zekâya giden süreci, güncel örnekler üzerinden Işıklı öğrencilerle paylaştı.