FMV Işık Okulları ve Işık Üniversitesi Akademik İşbirliği Çalıştayı

FMV Işık Okulları ve Işık Üniversitesi tarafından bu yıl ilk düzenlenen "Akademik İşbirliği" çalıştayında Fen Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Sosyal Bilimler alanlarındaki olası işbirlikleri değerlendirildi. Çalıştay, Rektör Prof. Dr. Cemal İBİŞ ve Feyziye Mektepleri Vakfı CEO'su Koray TULGAR'ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Akademik çalıştaya Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan SOLAK, Işık Üniversitesi Dekanları, Bölüm Başkanları ve Öğretim Üyeleri ile FMV Işık Okulları'nın Ayazağa, Nişantaşı, Erenköy ve Ispartakule kampüsleri Fen Bilimleri alan temsilcileri katıldı.

Fen Bilimleri, Güzel Sanatlar, Sosyal Bilimler alanlarında işbirliklerinin değerlendirildiği çalıştayda, Güzel Sanatlar kapsamında kültürel miras koruma, kent belleği ve hafıza kültürü, sanat ve tasarım atölyeleri, bilimsel geziler, müzecilik konularında iş birlikleri değerlendirildi. Fen Bilimleri kapsamında; kodlama (Scratch - Java/Phyton), robotik, enerji - makine mühendisliği, matematik-uygulamalı matematik, kimya-biyoloji, girişimcilik, inşaat mühendisliği konuları ele alındı. Çalıştayın bir diğer konusu olan Sosyal Bilimler kapsamında ise kariyer etkinlikleri, meslek tanıtımları, MUN kulübüne destek, proje yapma ve yazma yardımı, sosyal sorumluluk projeleri, sertifika dersleri düzenlenmesi, Sosyal Bilimler Çalıştayı düzenlenmesi, Konferanslar düzenlenmesi, Psikoloji bölümü seminerleri konularında olası işbirlikleri değerlendirildi.