Üniversiteler arası Tiyatro Festivali'nden FMV Işık Üniversitesi'ne Çifte Ödül

FMV Işık Üniversitesi Müzikal Kulübü öğrencileri, Türkiye Üniversiteler arası Tiyatro Festivali'nden iki ödülle döndü.

Bu yıl FMV Işık Üniversitesi Müzikal Kulübü, "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı müzikalinde birbirinden habersiz 7 kocası olan Hürmüz'ün karışık ev trafiğini sahneye koydu.

Öğrenciler, festival jürisi tarafından "En İyi Müzik" ve "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görüldü.

Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil tarafından yazılan eserden senaryolaştırılan müzikal, Cengiz Çevik yönetmenliğinde FMV Işık Üniversitesi Müzikal Kulübü tarafından Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu. 2. kez Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni, genç tiyatrocuların heyecanı ve coşkusuna sahne oldu.

Üniversiteler arası Tiyatro Festivali kapsamında; En İyi Müzik Dalında "Yedi Kocalı Hürmüz" FMV Işık Üniversitesi Tiyatro Kulübü, En İyi Kadın Oyuncu dalında ise "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı oyundaki Hürmüz rolüyle FMV Işık Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nden İrem Çil aldı.

İlki 2016 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenerek kalıcı bir hale gelen Türkiye Üniversiteler arası Tiyatro Festivali'nin ödül törenine yaklaşık 1 aylık sürede 18 farklı üniversiteden tiyatro gruplarının 19 farklı oyunu sahnelendi. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra Kartallıların da yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde, en iyi kostümden en iyi dekora, en iyi müzikten en iyi tiyatro oyuna dek pek çok farklı alanda ödüller sahiplerini buldu.