Duyurular

Paylaş

MÜDEK tarafından akredite alan programlarımız

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine akreditasyon verildi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin programlarının kalitesi bir kez daha tescillendi. MÜDEK tarafından Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği (TR – EN), Makine Mühendisliği (TR – EN) ve Yazılım Mühendisliği Programlarımız 5 yıl; Mekatronik Mühendisliği Programımız 2 yıl süre için akredite edilmiştir. Öğrencilerimiz uluslararası tanınırlığa sahip diplomalarıyla mezun olmaya devam edecek. Diplomalarında yer alacak EurACE etiketi ile Avrupa'da profesyonel mühendis unvanını almak için gerekli olan, akredite programdan mezun olma koşulunu sağlayacaklar.

MÜDEK, Uluslararası Mühendislik Birliği şemsiyesi altındaki Washington Accord'un (WA) tam üyesi olan bir kurumdur. WA akreditasyonu, ABD ve tüm dünyada tanınırlığı sağlamaya yönelik bir uluslararası üst sözleşme yapısıdır. Bu akreditasyon, üniversitenin mezunları için uluslararası standartlara uygun bir eğitim alma konusunda güvence vermektedir. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemize verilen MÜDEK akreditasyonu ile öğrencilerimizin alacağı diplomaları başta İngilizler Uluslararası Topluluğu ülkeleri (İngiltere, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan, Güney Afrika vb.) olmak üzere ABD, Rusya, Japonya Güney Kore gibi ülkelerde de geçerli olacak.

İlgili Dosyalar