Haberler

Paylaş

2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni

2023-2024 akademik yılı açılışı 2 Ekim 2023 günü Şile kampüsümüzde yapıldı. Yüz yüze eğitime başlamanın heyecanıyla gerçekleştirilen açılış töreni programı, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin açılış kortejiyle başladı. 100. yılını dolduran Cumhuriyetimizin sembolü olarak 1923'ten 2023'e kadar tarihlerin yazılı olduğu dövizlerle yürüyen öğrencilerimize rektörümüzün önderliğinde akademisyenlerimiz eşlik etti.
 
Bando eşliğinde eğlenceli ve coşkulu yapılan açılış yürüyüşü, Atatürk büstüne kadar sürdü. Rektörlük, Mütevelli Heyeti ve Feyziye Mektepleri Vakfı adına hazırlanan çelenkler, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Feyziye Mektepleri Vakfı Onur Kurulu Üyesi Dr. Said Akçura, Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Akçura ve Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Zeynep Sezerman tarafından bırakıldı. 
 
2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, sırasıyla, Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Salih Kalafat, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül ve Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. A. Akın Süel'in açılış konuşmalarıyla başladı. 
 
Konuğumuz Prof. Dr. İlber Ortaylı açılış dersini verdi. Aktardığı değerli bilgilerin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Ortaylı'ya, yazarı Don McCullin ile Barnaby Rogerson imzalarının bulunduğu "Journeys Across Roman Asia Minor" kitabı hediye etti.
 
Tören programının bitiminde Üniversitemize yeni katılan öğrenciler için hazırlanan Oryantasyon Programında birimlerin yöneticileri tarafından sunumlar yapıldı. 
 
Tüm Üniversitemiz personeline ve öğrencilerimize başarılı ve verimli bir ders yılı dileriz.
 
2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenini izlemek için https://youtu.be/PXrKZTWtplE

İlgili Dosyalar