Çanakkale'de Sanat Dolu Bir Hafta: "Sentez İzler" Sergisi ve ÜAK SDEK Toplantısı

Çanakkale, sanatseverler için dopdolu bir haftaya ev sahipliği yaptı. 9-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Anadolu Hamidiye Tabyası'nda bulunan Çanakkale Savaşları Tarih Müzesi, "Sentez İzler" sergisine ev sahipliği yaptı. Sergi, Türkiye'nin dört bir yanındaki sanat fakültelerinden gelen eserlerle zenginleşti. Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüzden Prof. Banu İnanç Uyan Dur, bu büyüleyici etkinliğe kendi eseriyle katıldı. Sergi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edildi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşti.

Aynı dönemde, festival vesilesiyle Çanakkale'de Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi'nin (ÜAK SDEK) yıllık toplantısı da yapıldı. Işık Üniversitesi, bu önemli toplantıda Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Demirbaş tarafından temsil edildi. Sanatın gücünü vurgulayan bu etkinlikler, Çanakkale'de sanat ve kültürün önemini bir kez daha ortaya koydu.