Haberler

Paylaş

Dr. Öğr. Üyesi Şehrigül Yeşil'in araştırmacı olarak yer aldığı proje, İstanbul Üniversitesi tarafından desteklenmeye layık görüldü

İstanbul Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümünden Doç. Dr. Özgü Çömezoğlu-Uzbek tarafından yönetilen projede, yine aynı bölümden Doç. Dr. Ayça Tiryaki-Türkmenoğlu, Doktora Öğrencisi Neslihan Kılıç Kabil, Sanat Tarihçisi Nurtaç Buluç (MA) ve Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Şehrigül Yeşil'in araştırmacı olarak yer aldığı "Perge Güney Bazilika Mozaiklerinin Belgelenmesi" başlıklı proje, İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri birimi tarafından desteklenmeye layık görüldü. 

Projeye dair açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Şehrigül Yeşil, yapıdaki mozaiklerin belgelenmesi, mozaiklerin üslup, teknik ve bölgesel özelliklerinin değerlendirilerek bilim dünyasına tanıtılması hedeflendiğini dile getirdi. Ayrıca kentteki erken Bizans Dönemi mozaiklerinin bölgedeki diğer yerleşimlerle karşılaştırmalı olarak incelenebileceğini belirten Yeşil, "böylece Perge Erken Bizans kilise mozaiklerinin bölge içindeki yeri araştırılarak Pamphylia, Lykia ve Kilikya bölgeleriyle olan bağlantıları da değerlendirilebilecektir" diye konuştu. 

Perge Antik Kentinin "Aşağı Şehir" olarak adlandırılan bölgesinde yer alan ve 5-6. yüzyıllara tarihlendirilen üç nefli, transeptli, galerili bir kilise olan Güney Bazilika, yan nefleri opus tessellatum tekniğinde mozaik ile orta nef ise mermer plakalarla döşelidir.

İlgili Dosyalar