Haberler

Paylaş

Maltepe'de Deprem Paneli

Maltepe Belediyesi iş birliği ile Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "6 Şubat Depremleri ve Türkiye'de Deprem Gerçeği" panelinde akademisyenlerimiz ve Maltepe Belediyesi'nden uzmanlar yaşanan afet sonrası alınması gereken dersler ve önlemler hakkında bilgiler paylaştılar.

Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Sercan Kesten'in üstelendiği panelde, "Depremlere Hazırlık ve Planlama" konulu sunumunda depremin etkilerini en aza indirmek için bireysel, örgütsel ve toplumsal düzeyde alınabilecek önlemler, hazırlıklar üzerine öneri ve uyarılarda bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Bora Akşar ve Dr. Öğr. Üyesi Önder Umut ise sunumlarında afet bölgesindeki yapılara ilişkin gözlemlerini ve bir daha böylesine büyük bir yıkım ve kayıpların yaşanmaması için riskli yapıların tespit ve güçlendirmelerinin nasıl yapılması gerektiği üzerine bilgiler aktardı.

Maltepe Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi yetkilisi İdris Kemal Kartalkaya, deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Maltepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden İnşaat Mühendisi Metin Günçiçek imar mevzuatı ve Maltepe genelinde deprem önlemli yapılaşma üzerine ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Maltepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Jeofizik Yüksek Mühendisi Nermin Gençman ise Maltepe'nin genel jeoloji haritası ve yerleşime uygunluk haritaları ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. 

İlgili Dosyalar