Haberler

Paylaş

Sibel Avcı Tuğal'dan 8 Mart İçin Eşit Dünya / Eşit İnsan Sergisi

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sibel Avcı Tuğal'ın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Eşit Dünya / Eşit İnsan Resim Sergisi, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonunda sanatseverlerle buluştu.

'Eşit dünya, etkin bir dünyadır, kadın ve erkek birlikte iyi insan olmalıdır' vurgusu yapan Sibel Avcı Tuğal, sergide eşit bir dünya yaratmanın önemine dikkat çekiyor. Sergiye ilişkin bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Sibel Avcı Tuğal, "Kadınlar için eşitlik sadece biz kadınların değil, dünyamızın problemidir" dedi.

Tuğal, "Önce iyi insan olmak, herkesin eşitliğine inanmak, eşit bir dünya yaratarak etkin bir dünya oluşturmak. Bireysel düşüncelerimizden ve eylemlerimizden sorumluyuz. Basmakalıp düşüncelere, gelenekselleşmiş yargılara karşı çıkarak, algılarımızı genişleterek, dengeye, duyarlılığa, iyileştirmeye odaklanan  bakışla, içselleştirdiğimiz  eylemlerle eşit bir dünya yaratabiliriz. Eşit dünya etkin bir dünyadır. Kadın ve erkek birlikte önce iyi insan oluruz. Kadınlar için eşitlik sadece biz kadınların problemi değil,  dünyamızın problemidir. Öncelikle cinsiyette eşit bir dünya yaratmalıyız. Ekonominin gelişimi, toplulukların gelişimi ve dünya uygarlığının gelişimi cinsiyet eşitliğine bağlıdır. Kadın – erkek / insan birlikte uyumlu, dengeli, barış içinde, sağlıklı ve refah içinde yaşayabilir. Biz dünyanın parçalarıyız. Birlikte bütünü oluştururuz. Kişisel davranışlarımız, eylemlerimiz, düşüncelerimiz toplumu etkiler. Toplu olarak değişimi birlikte gerçekleştirebiliriz. Birlikte cinsiyet ayırımsız  eşit bir dünya yaratabiliriz. Biz bunu birlikte kadın ve erkek beraber yapabiliriz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların toplumsal, ekonomik, kültürel ve politik varoluşlarını, başarılı kutlayan bir gündür. Sadece bir gün olmasın" diye konuştu.

Eşit Dünya / Eşit İnsan Sergisi, 8 Mart'a kadar sanatseverleri ağırlayacak.

İlgili Dosyalar