Necdet Turhan'la 5 Kıta, 5 Zirve, 1 Başarı Öyküsü...

Işık Üniversitesi'nin 'Işık Engel Tanımaz' etkinlikleri kapsamında Psikoloji Kulübü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü, Türkiye'nin ilk görme engelli dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan'la söyleşi düzenledi. Şile kampüste, "5 Kıta, 5 Zirve, 1 Başarı Öyküsü" başlığıyla düzenlenen söyleşide Necdet Turhan, 23 yaşında başlayan görme sorunlarını ardından kendisini atletizm ve dağcılığa götüren süreci öğrencilerle paylaştı. Dağcılık kariyerinin başında yaşadığı sorunları nasıl aştığını anlatan Turhan, engelli insanlara 'yapamazsın' demek yerine 'nasıl yapabiliriz' sorusuyla yaklaşmanın, engellilerin yaşama katılım konusunda toplumdan kaynaklanan ön yargıların kırılması için çok daha motive edici bir yaklaşım olduğunu söyledi. Başlangıçta yaşadığı, ön yargıdan kaynaklanan sorunlar sebebiyle hiçbir zaman alınganlık yapmadığını vurgulayan Turhan, "Alınganlık yapmak yerine, amaca odaklanmak daha doğru bir yaklaşım" diye konuştu.