21. Yüzyılın Kariyerlerini Planlama ve Profesyonel İş Hayatına Giriş

Yer: Şile Kampüsü, DMF - 114 | Saat: 14:00 - 17:00 | kmo@isikun.edu.tr

Değerli öğrencilerimiz,

Üniversitemiz tarafından, mezuniyet sonrası meslek yaşamınızda sizleri üretken ve başarılı kılacak temel bazı becerilerin geliştirilmesine yönelik bir sertifika programı hazırlanmıştır. "Kariyer Planlama ve Profesyonel İş Hayatına Giriş" isimli bu program haftalık üçer saatlik derslerden oluşup, toplam dört hafta sürecektir. Bu eğitimin en az üç haftasına katılmış öğrenciler sertifikalarını almaya hak kazanacaktır. Program 9 Mart Çarşamba günü başlayacak, dersler dört hafta boyunca Çarşamba günleri saat 14.00 - 17.00 arasında DMF 114 nolu sınıfta yapılacaktır. (30 Mart Çarşamba günü ders olmayacaktır. Son haftanın dersi 6 Nisan Çarşamba günü yapılacaktır. Programın içeriği ve takvim ile ilgili detayları ekteki afişte bulabilirsiniz).

Üniversitemizin Işıklı Yenileşim atılımıyla  güncellediği eğitim anlayışının önemli unsurlarından bir tanesi, sizleri 21. yüzyılın dünyasına hazır bireyler olarak yetiştirmektir. Böyle bir eğitimin temel amacı tüm öğrencilerin 21. yüzyıl beceri ve yetkinlikleri açısından donanımlı bir şekilde mezun olmalarını sağlamaktır. Günümüz toplumu ve iş dünyasında başarılı bir kariyere sahip olmak mesleki bilgi ve becerilerin yanında giderek daha fazla iletişim becerisi, kişisel gelişim, kariyer planlama ve zaman yönetimi gibi becerilere dayanmaktadır. Bunlarla beraber staj tecrübeniz, mülakat teknikleri ve etkili CV hazırlama konularındaki bilgileriniz sizlerin profesyonel hayata başarılı bir adım atmanızda önemli bir rol oynayacaktır.

Bu doğrultuda hazırlanan sertifika programındaki eğitimler tüm öğrencilerimize açıktır. Program Işık Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Ofisi'nin desteğiyle yürütülmektedir. Kontenjan sınırlı olduğundan, eğitimlere katılmak isteyen öğrencilerimizin 29 Şubat 2016 tarihine kadar kmo@isikun.edu.tr adresine e-posta ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Programın hepiniz için faydalı olmasını umar, başarılı bir dönem dileriz.
Yrd. Doç. Dr. Serhat KOLOĞLUGİL​

1. HAFTA / 09 MART 2016