Işık Üniversitesi ve Innocampus İşbirliği

Işık Üniversitesi yaratıcı düşünme, yenilikçi fikirler üretme ve bu fikirleri geliştirerek yenilikçi girişimlere dönüştürme yetkinliklerini arttırmak amacıyla gerçekleştirdiği işbirliklerine bir yenisi daha ekliyor. Ülkemizde aynı amacı güden, yenileşimi yaymak üzere seyyar fabrikasyon laboratuvarları kurup uygulamalı inovasyon ve girişimcilik eğitimleri veren Innocampus, 2016 yazında Işık Üniversitesi Şile Kampüs'te kamp kuracak.

Yenileşim (inovasyon) ve girişimcilik deneyimlerini üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm yenilikçilere yaşatmak amacıyla tasarlanmış kar amacı gütmeyen, aynı zamanda ortak çalışma, ortak öğrenme, ortak yaratma alanı ve dijital platformlardan oluşuyor.

27 Kasım 2015 tarihinde Işık Üniversitesi, InnoCampus ile Şile Kampüsü'nde işbirliği anlaşması imzalanacak.

InnoCampus'un amacı, özel tasarlanmış mobil bir mekanda, işbirliğine dayalı inovasyon ve girişimcilik deneyimini edinerek, yaratıcı ürünler ve hizmetler tasarlanması, bu öğrencilerin aynı zamanda, eğitim aldıkları alanlarda inovasyonun önemini erken safhada kavramalarına yardımcı olacaktır.

Proje, üniversitelerin yanı sıra kamu, özel sektör ve STK'larla da kurulacak işbirliği ve ortaklıklar yoluyla dinamik bir inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına, bu sayede Türkiye'nin inovasyon performansının ve gençlerin istihdamının arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Tarih :27 Kasım 2015 Cuma
    Saat :11:00 – 12:30 Tanıtım Sunumu ve İşbirliği Protokolünün İmzalanması
    Yer : Şile Kampüs Oditoryum
    (Videokonferans köprüsü ile Maslak Oditoryum)