Türkiye'de Mobingle Mücadele, Forum Mobing 2014'te Tartışılacak

Mobing nedeniyle, her yıl pek çok ülkede GSYİH'nin yüzde 3.5'i oranında kayıp yaşanıyor. Mobing hakkında farkındalık yaratmak için 15 Nisan'da FMV Işık Üniversitesi evsahipliğinde "Forum Mobing 2014: Türkiye'de Mobingle Mücadele Ne Durumda?" konulu bir forum düzenlenecek. Forum, herkese açık ve ücretsiz olacak.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), iş yerlerinde mobingin giderek yaygınlaştığına dikkat çekiyor. Mobingin faturası, hem çalışanlar hem de iş yeri iklimi açısından oldukça ağır. Mobing nedeniyle, her yıl pek çok ülkede GSYİH'nin yüzde 3.5'i oranında kayıp yaşanıyor. Mobing, önlem alınamazsa önümüzdeki yıllarda çalışma yaşamının en büyük problemlerinden biri haline dönüşecek.
Bu kapsamda farkındalık yaratmak amacıyla araştırmalarını sürdüren Dördüncü Boyut Akademi, Işık Üniversitesi evsahipliğinde, "Forum Mobing 2014: Türkiye'de Mobingle Mücadele Ne Durumda?" başlıklı bir forum düzenleyecek. Forum Mobing 2014'te, insan kaynakları profesyonelleri ve yöneticiler arasında yürütülen anketin sonuçları açıklanacak. Yanı sıra, mobingin bugünkü durumuna ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden CarrefourSA, Doğuş Otomotiv, İş Yatırım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın örnek anti-mobing uygulamalarına dikkat çekilecek.
Açılış konuşmasını FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak ve Dördüncü Boyut Akademi Kurucusu Çağlar Çabuk'un yapacağı Forum Mobing 2014'te akademiyi ve özel sektörü temsilen uzman ve deneyimli konuşmacılar yer alacak.
Prof. Kerem Alkin, mobing ve boyutlarını tartıştıracak
Forumda ilk olarak, Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azize Ergeneli, 'Çalışma Hayatında Etik Sorun Olarak Mobing' başlığında bir sunum gerçekleştirecek. Ardından, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin'in moderatörlüğünde, Mobing ve Boyutları, Av. Alper Yılmaz, Psikolog Derya Deniz ve İK Danışmanı Meltem Ferendeci Özgödek tarafından masaya yatırılacak. Bu oturum sonrasında, Dördüncü Boyut Akademi'nin İK profesyonelleri ve yöneticilere yönelik yaptığı Türkiye'de Mobingle Mücadele Anketi'nin sonuçları ilk kez kamuoyuna sunulacak.
Antimobing uygulamalarını İK direktörleri anlatacak
İşletmelerin Etik Süreç Yönetici ve Anti-Mobing Uygulamaları:
Son oturumda, 'İşletmelerin Etik Süreç Yönetici ve Anti-Mobing Uygulamaları' oturum başlığında, Doğuş Otomotiv Grubu, İK ve Süreç Yönetimi Direktörü Ela Kulunyar, CarrefourSA İK Direktörü Asena Yalınız, İş Yatırım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Hukuk Müşavirliği & İK & Eğitim Grup Başkanı Pınar Ersin Kollu, anti-mobing alanında gerçekleştirdikleri önemli uygulamaları ve çözüm önerilerini anlatacak.

Dördüncü Boyut Akademi Kurucusu Çağlar Çabuk, Forum Mobing 2014'ün, 15 Nisan 2014 Salı günü, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü Konferans Salonu'nda tüm ilgililerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenleneceğini söyledi. Katılım için 5 Nisan 2014 tarihine kadar, bilgi@4bakademi.com adresine ya da http://www.forumobing.net/kayitveulasim.htm linki üzerinden kayıt yaptırılması gerekiyor.

Tarih: 15 Nisan 2014, Salı
Saat: 13:00 – 17:00
Yer: Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü, Konferans Salonu
Bilgi için: 0530 153 54 60