IŞIK Üniversitesi, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde 9. Oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan, üniversitelerin, girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı 'İş Birliği ve Etkileşim Endeksi'nde, IŞIK Üniversitesi 66 vakıf üniversitesi arasında 9. sırada yer aldı.

Endeks, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor. Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor. Geçen yıldan itibaren her yıl açıklanma kararı alınan Endeks çalışmalarına, YÖK ve TÜİK'in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TPE, Kalkınma Bakanlığı, TÜBA, TTGV ve KOSGEB katkı sağladı.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, "Öğrenciyi yetiştirirken bilimsel yayın sıralamasında yukarılarda olmak bizim kuruluş vizyonumuzdu, bunun üzerine odaklanmış bir üniversiteyiz. Son iki yılda 168 Devlet ve Vakıf Üniversiteleri arasında, ilk 50'de 30 ila 40. sıralarda, Vakıf üniversiteleri arasında ise 10. sıralarda yer aldık. Bu başlangıçtaki vizyonumuzla örtüşen bir durum. Biz kaliteli eğitimimizden ödün vermeden dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikte öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz." dedi.