Isik Universitesi'nin Degerli Ogretim Uyeleri ve Idari Personelleri

Sizden gelen talepler doğrultusunda Erasmus Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğretim üyeleri ve idari personelimiz için bir ön bilgilendirme yapmak istedik.

Henüz 2011-2012 akademik yılı sonlanmadı. Ancak 2012-2013 Akademik yılı kontenjanları belirlendi.
2012-2013 Akademik yılı Başvurularını Kasım-Aralık 2012'de almayı planlıyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki aylarda hem web sayfamızda hem de Işık mailleriniz vasıtasıyla duyuru yayınlayacağız. Ancak öncesinde sizlerin gerekli araştırmaları yapabilmeniz ve programınızı ayarlayabilmenize olanak sağlamak açısından hem ikili anlaşmamız olan üniversite listesini hem de sürecin nasıl işlediğine dair aşağıdaki bilgileri sizinle paylaşmak isteriz.
Bildiginiz gibi Erasmus Programi bunyesinde sadece ogrenci hareketliligi degil, ayni zamanda universite personel hareketliligi de gerceklestirilmektedir. Universite personel hareketliligi iki farkli sekilde yapilabilmektedir ve amaçlananlar da şunlardır:
Ders verme hareketliligi
Hareketlilik programına katılamayan öğrencilere farklı Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarının akademik personeli ile işletme personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkanı vermek, Pedagojik yöntemler konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek, Yükseköğretim kurumlarına sundukları derslerin çeşit ve içeriğini
genişletme ve zenginleştirme konusunda destek olmak.
Egitim alma hareketliligi
Faydalanan kişilerin bilgi ve tecrübe aktarımı ile öğrenmelerine ve pratik beceriler edinmelerine imkan vermek, Faydalanan kişilerin farklı bir kurumun deneyim/iyi uygulamalarını öğrenmelerine ve mevcut işleri için gerekli becerileri geliştirmelerine imkan vermek.
AB Ofisi Erasmus Programı'nın uygulamasında Ulusal Ajans'ın kurallari cercevesinde hareket etmektedir. Buna gore degisimi hangi kosullarda gerceklestirebileceginizi, asagidaki bilgilerden yararlanarak ve benimle temasa gecerek ogrenebilirsiniz:
Başvuru süreci
Her iki hareketlilik turu icin de gerekli olan ilk adim; Ekte goreceginiz anlasmali oldugumuz okullari web sitelerinden inceleyerek, gitmek istediğiniz  okula karar vermektir. Ardindan yine ekteki listede gorebileceginiz email adreslerine bu niyetinizi yazarak, ilgili kontak kisi ile temasa geciniz. Hareketliligi gerceklestirmek istediginiz tarihle ilgili olarak karsi tarafla anlasmaya vardiktan sonra, bu tarihlerde orada bulanacaginizi belirten bir davet mektubu aliniz.
Ardından bu davet mektubu ile bagli oldugunuz birim yetkilisine (dekanlık, daire baskanligi vs.) bir dilekce ile basvuruda bulunarak onay almaniz gerekmektedir.
Bundan sonraki sureclerde AB Ofisi'nin yonlendirmeleri ile edineceginiz, doldurmaniz gereken bir takim evraklar bulunmaktadir.  Su asamadan sonra belirlediginiz tarihlerde hareketliligi gerceklestirebilirsiniz.
Ekte sari ile isaretli olan okullar personel degisimi icin anlasmamiz olan okullar, ancak anlasmamiz sadece ogrenci degisimini kapsadigi durumlarda da karsi taraf degisim onerinizi degerlendirebilir. Bu konuda AB ofisi ile onceden gorusun lutfen.
Hareketlilik Süresi:
Ders verme hareketliligi faaliyetinde, ders verme suresinin en az 5 ders saatini, en fazla da 6 haftayi icermesi gerekmektedir. Ders verme suresi 5 ders saatinden az olmayacagi gibi, 6 haftayi gecemez.
Egitim alma hareketliligi faaliyetinde, egitim alma suresinin en az 5 is gunu, en fazla da 6 haftayi icermesi gerekmektedir.
Hibe ve seyahat ücreti:
Avrupa komisyonun belirledigi gunluk/haftalik tutarlar uzerinden ders verme ve egitim alma hareketliliginden yararlanacak personel icin (kalacak yer, yeme icme, iletisim giderleri, yerel seyahat giderleri, sigorta masraflari gibi) giderlerine destek olmak yurtdisinda bulundugunuz gun (seyahat ve faaliyet suresini kapsayan) sayisina bagli bir odeme yapilir. Bu gunluk odeme bulundugunuz ulkeye gore degismektedir (120 €-240 € arasinda). Bunun yani sira seyahat masraflarinin da 400 €'a kadarsa tamami, daha fazla olan durumlarda da geriye kalanin %50si odenir.
Kontenjan ve Son Basvuru Tarihi
2012-2013 Akademik yili icin Isik Universitesi'nin ders verme hareketliligi icin 4, egitim alma hareketliligi icin 6  adet kontenjanimiz bulunmaktadir. Ancak bu kontenjanlardan fazla okulumuza ayrilan hibe miktari belirleyici olmaktadir. Ancak her iki hareketlilik türünden de hibesiz olarak faydalanılabilir.
Seçim Süreci
Daha önce ders verme/eğitim alma hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış personele Daha önce ders verme / eğitim alma hareketliliği faaliyetlerine dahil olmayan bölüm ya da birimlere Daha önce ders verme / eğitim alma hareketliliği faaliyetlerinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumu ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara öncelik verilmesi hedeflenmektedir.

Saygılarımla
Berna Severge