Işık-UZEM Uzaktan Eğitim Çalıştayı'na Ev Sahipliği Yaptı

Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (Işık-UZEM), Uzaktan Eğitim Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı. Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde düzenlenen çalıştaya, Koç Üniversitesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Ayvansaray Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden UZEM Müdürleri ve UZEM Uzmanları katıldı. Işık-UZEM Müdürü Prof. Dr. Suat Teker'in başkanlığındaki çalıştayda, uzaktan eğitim modelinin üniversitelerde her geçen gün daha hızlı yayılması nedeniyle, uzaktan eğitimde kalitenin artırılması için yapılması gerekenler, ortak sorunlar ve işbirliği olanakları ele alındı. Uzaktan eğitim modelinde kullanılan farklı e-LEARNING ve LMS yazılımlarının avantajlarının, sorunlarının ve iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı çalıştayda ayrıca, ilgili YÖK mevzuatında iyileştirme önerileri geliştirmek üzere bir de Mevzuat Çalışma Komisyonu kuruldu.