Hava Kuvvetleri Müzesi

Hava Kuvvetleri Müzesi'nin (Etimesgut/Ankara) Türk ve Dünya havacılık tarihine ait gelişmeleri kronolojik bir düzen içerisinde ziyaretçilerine aktarmak ve Türk gençliğine havacılık sevgisi aşılamak maksadıyla 1998 yılından bugüne hizmet verdiği, Müzenin Pazartesi günleri hariç her gün 09:00-16:30 saatleri arasında bireysel veya gruplar halinde ziyaret edilebildiği, O 312 244 85 50 / 4754 irtibat numarasının aranarak randevu alınması halinde gruplardan ücret alınmadığı bildirilmiş olup; üniversite öğrencileri ile öğretim elemanlarının sunulan bu hizmetten yararlanmaları için adı geçen müzeye ilişkin ücretsiz gezilebilecek haller listesi aşağıdaki gibidir.

GİRİŞ ÜCRETİ ALINMAYACAK HALLER
  1. Şehit yakınları, harp malulü ile gazi ve yakınlarından (anne, baba, eş ve çocuk)
  2. Silahlı Kuvvetler Personeli (muvazzaf/emekli) ve ailelerinden,
  3. 18 yaş altı ziyaretçilerden,
  4. Öğrencilerden,
  5. Resmi yazı ile bildirilen heyetlerden,
  6. 15-22 Nisan Turizm Haftasında öğretmenlerden,
  7. 18-24 Kasım öğretmenler Haftasında öğretmenlerden,
  8. 18-24 Mayıs Müzeler Haftasında tüm ziyaretçilerden,
  9. UNESCO, ICOM, ICOMS, Avrupa Konseyi Kartı ve Basın Kartı sahiplerinden,
  10. 60 yaş ve üzeri ziyaretçilerden,
  11. Engelli ziyaretçi ve refakatçisinden,
  12. 18 Mart,15 Mayıs,19 Mayıs,01 Haziran,30 Ağustos,29 Ekim,10 Kasım tarihlerinde bütün ziyaretçilerden,
  13. Okul müdürlüklerince yazı lı izin talebini müteakip yapılacak toplu öğrenci ziyaretlerinde görevli öğretmenlerden giriş ücreti alınmaz. (Müzeye randevulu veya randevusuz grup/okullarla beraber gelen rehber ve veliler tam bilet ücretine tabidir.)