Işık Üniversitesi'nde Eğitim Teknolojileri Merkezi Kuruldu

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, gelişen ve değişen teknolojilerin eğitimde daha fazla kullanılması amacıyla gerekli yazılımları geliştirmek, bu yönde yeni projeler üretmek ve araştırmalar yapmak amacıyla Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni faaliyete geçiriyor.

Daha önce Online Öğrenci Bilgi ve Kayıt Sistemi Campus ON-LINE'ı başarıyla öğrencilerin kullanımına sunan Işık Üniversitesi bir adım daha atarak, farklı projeleri de hayata geçireceği Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi için start verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kuruluşu onaylanan Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi veren Işık Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Eskil, merkezin eğitim kurumları için yazılımlar üreteceğini söyledi.

Eskil, "Üniversitelerin öncelikli ihtiyaçlarından olan ve üniversitemizde başarıyla kullandığımız Campus ON-LINE'ı çoklu dil desteği ile Türkiye'nin yanı sıra dünyadaki üniversitelerin de kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Bunun yanında eğitim sektörü için farklı yazılımlar da üreteceğiz. Bu yazılımlarla öğrencinin üniversiteye başvurusundan yurtlara yerleşimine, ders programından notlarına, hatta derse giriş çıkışlarına kadar tüm veriler online sistem üzerinde yer alacak ve bu verilerin takibi kolaylıkla yapılabilecek" diye konuştu.

Sanal laboratuvar uygulamaları üzerinde de çalışacaklarını vurgulayan Eskil, "Gelişen teknolojinin eğitimle buluşmasını sağlayarak, örneğin sanal kimya laboratuvarı uygulamaları üretilmesine kadar geniş bir alanda faaliyet göstereceğiz. Böylelikle 7/24 yararlanılabilen sanal laboratuvarlar sayesinde öğrenciler, okuldaki laboratuvar dersleri öncesinde zaman ve mekan sınırlaması olmadan alıştırmalar yapabilecek ve ders sırasında da daha verimli çalışabilecek" dedi.

Işık Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilecek Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi aynı zamanda gençliğin sürekli gelişen yeni teknolojileri nasıl kullandığına dair araştırmalar yaparak bulguları kamuoyu ve akademik dünya ile paylaşmayı da amaçlıyor.