Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü Basın Bildirisi

Türk Milleti'nin yeniden doğuşunu; Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna tanıklık etmiş, 131 yılı geride bırakan köklü bir eğitim-öğretim geleneğinin sahibi, çağdaş Türkiye'nin şekillenmesinde önemli rol oynayan çok sayıda Işıklı yetiştirmiş Feyziye Mektepleri Vakfı'nın kurduğu Işık Üniversitesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; uygarlık, demokrasi, barış, bilimsellik, akılcılık ve çağdaş yaşam yolundaki hedeflerini özümsemiş, Cumhuriyetin izinde, bu emanetin sorumluluğunun farkında ve bilincinde aydınlık nesiller yetiştirmektedir.

Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda işaret ettiği gibi, Türk Milletinin yürümekte olduğu yükselme ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Müspet ilim ise, ancak "Cumhuriyet" ışığında geleceğimize yol gösterici olabilir.

Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, O'nun çizdiği ve bizlere hedef olarak gösterdiği yolda, yürümeye devam ediyoruz.

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ SENATOSU