Uzm. Dr. Tülay Baybağ Resim Sergisi Işık Üniversitesi Galeri Işık Şile'de

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü 2011 yılı mezunu Uzm. Dr. Tülay Baybağ'ın Resim Sergisi, "Işık'ta Kadın Haftası" kapsamında 8 Mart Salı günü Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryumu Galeri Işık Şile'de açıldı.

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'nin 20. kuruluş yılı kapsamında açılışı gerçekleştirilen serginin açış konuşmasında; Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü 2011 yılı mezunu Uzm. Dr. Tülay Baybağ," Bu benim üniversiteme teşekkür sergim. Bugün Dünya Kadınlar Günü ve üniversitenin bana gerçekten bu şerefi vermesinden dolayı çok büyük onur duyuyorum. 4 yıl boyunca bana verdiğiniz destek; benim için çok büyük bir itici güç oldu, hala da olmaya devam ediyor. Benim için sanatın yeri her zaman farklı oldu. Son olarak da büyük önder Atatürk'e gelecek teşekkürlerim. Çünkü bize bahşettiği modern Türkiye Cumhuriyeti'nde kadın olarak birçok farklı ülkelerdeki hemcinslerimizden çok daha rahat yaşıyoruz. Onun devrimleri sayesinde Türk kadını böyle yerlere gelebildi ve hep birlikte inanıyorum ki bu seviyeyi onun arzu ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacağız." dedi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak; "Bu sergide Anadolu var, bir de Niyet Ağacı ile birlikte onu izleyen Anadolu Uygarlıkları var. Sanatçımız bunları resimlerinde ahenkli olarak bir araya getirmeye çalışmış ve gerçekten de o kadar estetik bir araya getirmişler ki ben baktığımda birinden birine kendimi alamadım. Gerçekten çok güzel bir sergiyi Işık Üniversitemize bahşetmiş oldu ve bu vesileyle Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum." dedi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan; "Tülay Baybağ, Güzel Sanatlar Fakültemize başladığında tıp doktoru olarak lisans eğitimine başladı. Bizim fakültemize çok büyük bir katkıydı. Sanatına gelince; gerçekten araştırıcı, düşünen ve yaratan bir insan modeli olarak duruyorsun burada, karşımızda. Türkiye'nin ihtiyacı olan bu insanların yetişmesini istiyoruz." dedi.

Prof. Dr. Esin İnan; "Güzel Sanatlar Fakültemizin üniversitemize vermiş olduğu katkı son derece büyük. Bu serginin burada olması Işık Üniversitesi'ni farklı bir üniversite yapıyor. Öğrencilerimizin böyle bir atmosferde renklilik içinde her ne kadar dışarıda bir takım başka olaylar oluyorsa da kötü düşünmeyecekleri, hep iyiye doğru bakacakları ve mutlu yarınların geleceğini düşünmek istiyoruz. Bugün anlamlı bir gün "Kadınlar Günü." Sergide renklerin ahengiyle, kadını öne çıkaran bir duyguyu vermek istemişsiniz. Bütün bunları bize yaşattığınız için tekrar ben Tülay Hanım'a çok teşekkür ederim." dedi.

Uzm. Dr. Tülay Baybağ'ın Resim Sergisi Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryumunda, 5 Nisan 2016 tarihine kadar izlenebilir.

Tülay Baybağ Kimdir?

31 Ocak 1956 yılında İstanbul'da doğdu. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ihtisasını tamamladı. 2007 yılında başladığı FMV Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi; Görsel Sanatlar Bölümünden 2011 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. 1998-2014 yılları arasında İstanbul'da 2 kişisel sergi açtı. 1992- 2016 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında 18 karma segiye katıldı. 1993- 2006 yılları arasında 6 farklı özel sanat evi-atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. Uzm. Dr. Tülay Baybağ, sanat çalışmalarını İstanbul Kadıköy' deki özel atölyesinde sürdürmektedir.