Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mübeccel Kızıltan'ın konuşmacı olarak katıldığı ''Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele Yıllarındaki Mevizeleri ve İstiklal Marşı'nın Milli Marş Olarak Kabulü'' başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

Yrd. Doç. Dr. Mübeccel Kızıltan, Mehmet Akif'in yaşamöyküsünü eğitim, memurluk yılları, II. Meşrutiyet'in etkileri, Teşkilât-ı Mahsusa'ya ve Dâr-ül Hikmet-il İslâmiye Cemiyeti'ne girmesi, İstiklal Savaşı'na katılışı, Mısır yılları, Türkiye'ye dönüşü ve vefatına kadar tarihsel olarak anlattı. Mehmet Akif Ersoy'un edebî hayatını, savunduğu fikirleri eserlerinden örnekler vererek anlatan Yrd. Doç. Dr. Mübeccel Kızıltan, İstiklal Marşı'nın kabulü ve şairin sanat yaşantısındaki önemine değinerek konuşmasını tamamladı.