Gülhan Kırdı'nın Güçlü Kadınlar Sergisi, Galeri Işık Maslak'ta Açıldı…

Işık Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir dizi etkinlikle kutluyor. Bu etkinliklerden ilki olan fotoğraf sanatçısı Gülhan Kırdı'nın çalışmalarından ve çalışan emekçi kadın portrelerinden oluşan ''Güçlü Kadınlar'' fotoğraf sergisi, 7 Mart'ta Galeri Işık Maslak'ta açıldı.

Birbirinden güç işlerin altından kalkan ve her konuda olduğu gibi iş hayatında da mücadeleci ruhlarıyla ön plana akan özel kadınlar 'Güçlü Kadınlar' adlı fotoğraf sergisinde; balıkçılıktan inşaat işçiliğine, torna ustalığından taksiciliğe kadar farklı meslek gruplarında çalışan emekçi kadınların çarpıcı portreleri yer alıyor.

Serginin açılışında konuşma yapan Gülhan Kırdı; "Hem sanatçı, hem de emekçi bir kadın olarak, onu bu eserleri üretmeye itenin kendi içinde sorduğu sorulara aradığı yanıtlar olduğunu belirtti."

Gülhan Kırdı imzasını taşıyan resimlerin ortak noktası ise "Kadın-erkek ne kadar eşittir?" sorusuna cevap aramaları. "Güçlü Kadınlar projesi kadın-erkek eşitliği tartışmasından çıktı." diyen Kırdı; "Kadın ve erkek ne kadar eşittir tartışması beni bu projeyi yapmaya yöneltti. Açıkçası bu tartışmaya kendi cephemden, farklı bir gözle bakmaya çalıştım. İş eve ekmek götürmeye gelince, yani geçim derdine, toplumsal bir soruna dönüşmüş olan erkeklerin baskın rolünün hemen değiştiğini göstermeye çalıştım." dedi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak ise konuşmasında; Ulu Önder Atatürk'ün kadınlara toplum içinde vermemiz gereken değeri işaret ettiğini, buna rağmen günümüzde toplumumuzda kadınlarımızın şiddet, eğitimsizlik gibi hak etmedikleri muamele ve baskılarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Bugüne dek, fotoğraf editörlüğünden reklam fotoğrafçılığına, sinema sektöründe kamera arkasında çalışmaktan öğretim görevlisi olmaya farklı alanlarda edindiği tecrübeleri orijinal projelerde değerlendiren Kırdı'nın 'Güçlü Kadınlar' sergisi 25 Mart'a kadar Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.