Leyla'nın Evi Işık Üniversitesinde Sahnelendi

Işık Üniversitesi Oditoryumunda Nedim Saban'ın yönettiği Zülfü Livaneli'nin aynı adlı kitabından oyunlaştırdığı Leyla'nın Evi isimli tiyatro oyunu 24 Şubat 2016 Çarşamba gecesi sahnelendi.

Eski İstanbul ve Boğaziçi kültürünün maalesef unutulduğu günümüz dünyasında tam bir hanımefendi olan Leyla'nın evine, geçmişine ve değerlerine sahip çıkma mücadelesini anlatan eser, şartların ve insan davranışlarının ne kadar sertleştiğinin altını çiziyor.

Sınıf ve kuşak çatışmalarının sevgi ve saygıyla aşılabileceğini hatırlatan oyun, seyircinin düşünmesine, kimi zaman gülerken kimi zaman duygulanmasına yol açıyor.

Tiyatro Kare'nin oyunu, tiyatronun neden vazgeçilmez bir sevda işi olduğunu seyirciye hatırlatıyor.

Çeşitli dallarda sayısız ödüller almış olan Leyla'nın Evi tam altı yıldır oynanmaya devam ediyor.

Işık Üniversitesi Oditoryumunu tamamen dolduran hatta basamaklarda oturarak oyunu soluksuz izleyen Işık Üniversitesi öğrencileri, oyunun sonunda oyuncuları muhteşem performansları sebebiyle dakikalarca ayakta alkışladı.

Tiyatronun yaşamakta olan en büyük yıldızlarından birisi olan Celile Toyon sanatsever gençlerin ilgisi karşısında gözyaşlarını tutamadı ve Işık Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti.