"Rüya ve Maskeler" Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'ndeydi

Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryumunda, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ve Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübünün birlikte gerçekleştirdiği ve Işık Üniversitesi Dans Kulübünün destek verdiği "Rüya ve Maskeler" isimli dans gösterisi 25 Kasım 2015 Çarşamba günü sahne aldı.

Sanat Danışmanlığı'nı Tan Sağtürk'ün üstlendiği "Rüya ve Maskeler"; engellenerek, yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.

Amaçları Bilgilendirmek

Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü (SSPK) gerçekleştirdiği projelerle insanları engelli bireyler hakkında bilinçlendirmeye çalışıyor ve bireylerin birlikte hayata karışmaları için ortamlar yaratıyor. Rüya ve Maskeler'de de bu temalar işlendiği için Işık SSPK; 3 hafta boyunca öğrencilere bilet satışı yaparken engeller ve engelliler hakkında bilgi vererek bilinçlendirme çalışmaları yürüttü.

Gerçek Bir Hikâye

Gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan "Rüya ve Maskelerin" hikâyesi; abartılmış gibi dursa da, çağımız insanının, insan sorununa/engelliye olan ilgisizliği, ötekileştirmedeki başarısı ve yabancılaşmasını ele alıyor.

Hikâye; duygudaşlık yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını anlatmayı amaçlıyor. "Rüya ve Maskeler"i Sergileyen Ekip; 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 6 engelsiz, toplam: 12 dansçıdan oluşmakta.

Canlı müzik eşliğinde, 2 görme engelli, 1 engelsiz sanatçıdan oluşan müzisyenler; Piyano (Linda Kaso), gitar-flüt (Kerim Atınok) ve mandolin (Selim Atınok) çalıyorlar.

Dansçılar

Yunus Emre Öztürk