ABD'nin Seçkin Yükseköğretim Kurumlarından Olan New York Institute of Technology (NYIT) Rektörü Prof. Rahmat Shoureshi Işık Üniversitesi'ndeydi

1955 yılında kurulmuş olan ve işbirliği anlaşmamız olan New York Institute of Technology Rektörü Prof. Rahmat Shoureshi üniversitemiz ile ortak etkinlikler ve programlar geliştirmek üzere NYIT'nin tanıtımını gerçekleştirdi. NYIT'nin ABD'deki 44 eyaletten toplamda 12.000 öğrencisi ve yaklaşık 100.000 mezunu bulunuyor.

New York Institute of Technology (NYIT); ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından olmakla kalmayıp, "küresel üniversite" kavramının dünya çapında öncüsüdür.

ABD haricinde; Ürdün, Abu Dhabi, Çin Halk Cumhuriyeti, Brezilya, Paris, Taiwan ve Kanada'da 7 kampüsü bulunmaktadır.

Ayrıca, pek çok ülkede ortak diploma programları yürütmektedir.