Işık Üniversitesi Münazara Kulübü Tarafından Liseler Arası Münazara Turnası Düzenlendi

Işık Üniversitesi Münazara Kulübünün, münazara kültürünü ve eğitimini yaymak amacıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği ve liseler arası Işık Üniversitesi Münazara Turnuvası, 24-25 Ekim tarihlerinde Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleştirildi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinden 25'i aşkın liseden yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla yapılan ve parlamenter sistemde düzenlenen turnuvada, her takım iki kişiden oluşmak üzere, hükümet açılış, muhalefet açılış, hükümet kapanış ve muhalefet kapanış olmak üzere dört kanattan yarıştılar.

Dört ayrı takımın aynı anda yarıştığı turnuvada; "öfkenin olmadığı bir dünya daha iyidir, insanlar istemedikleri insanları ignore edebilmelidir, tek tanrılı dinler çok tanrılı dinlerden iyidir, dünya üzerinde ortak tarih müfredatı olmalıdır, dünyaya benzeyen bir gezegen var. Entelektüeller gitmek istiyorsa devlet izin vermelidir" konuları lise öğrencileri tarafından tartışıldı. Takımların çekişmeli finali sonunda kazanan gruplara plaketleri takdim edildi.

Turnuvaya katılan lise öğrencileri iki günü maçların dışında üniversiteyi tanımak ve üniversitenin sosyal imkanlarından yararlanarak geçti. Işık Üniversitesini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler bu etkinliklerin yapılmasında katkı sağlayan Işık Üniversitesine teşekkür etti.

Sonuçlar:

Finale Çıkan Takımlar:

Robert Koleji
    Tevitöl A
    Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
    İstek Bilge Kaan Koleji

En İyi 2 Konuşmacı :

Şems Özkan
    Heval Görmüş

Final Sıralaması :

1) İstek Bilge Kaan Koleji (Şampiyon Takım)
    2) Robert Koleji