Işık Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü Bahar Gezisini Saroz Körfezi'nde Gerçekleştirdi

Işık Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü 2015-2016 eğitim yılında ilk etkinliğini Saroz Körfezi'nin serin sularında tamamladı.

24-25 Ekim tarihlerinde Saroz gezisine katılan Işıklı dalgıçlar birbirinden farklı canlılarıyla, inanılmaz renk armonisiyle, körfezin serin sularına açıldı. Ülkemizde dalış turizm merkezlerinden bir tanesi olan ve yapay resifleriyle ünlü İbrice Bölgesi Işıklı dalgıçların ilgisini çekti.

İbrice Limanı Mendirek Bölgesi, müze bölgesi ve nusrat mayın gemisi gibi bölgelerde dalış yapan dalıcılar bölgeleri yakından inceleme imkanı buldu.

Mendirek Bölgesi

Limanın hemen kıyısında yer alan kısım tecrübeli ve tecrübesiz bütün dalıcıları tatmin edicek düzeyde canlı yapısına sahip olması nedeniyle bölgenin cezbedici dalış noktası.

Müze Bölgesi

Suyun altında oluşturulan yapay resifler Çanakkale savaşına adanmış, Seyit onbaşı ve asker heykelleriyle her seviyede dalıcının dalabileceği bir derinlikte.

Nusret Batığı

Denizin 30 metre derinliğinde yatan bu batık nusret mayın gemisi şeklinde tasarlanıp geçen sene 30 Ağustos Zafer bayramında batırıldı. Aslen sahil güvenlik emektarı olan bu tekne artık yeni canlılara yuva oldu.