''Mezunlar 2015'' Sergisi Galeri Işık Maslak'ta Açıldı…

Güzel Sanatlar Fakültesinin, Endüstriyel Tasarım, Görsel Sanatlar, Görsel İletişim Tasarımı, Moda Ve Tekstil Tasarımı, İç Mimari ve Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin bu seneki mezunlarının çalışmalarından oluşan ''Mezunlar 2015'' sergi serisinin ilki, 11 Haziran 2015 Perşembe günü Galeri Işık Maslak'ta açıldı.

Serginin açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Melih Boydak yaptı.

Prof. Dr. Melih Boydak konuşmasında; 'Bugün, tüm paydaşların mutlu olduğu bir gün. Öğrencilerimiz mutlu; çünkü dört yıllık emeğin sonunda ümitlerini,hayallerini burada sergiliyorlar. Böylelikle uygulama hayatına adım atıyorlar.Hocalarımız mutlu; çünkü dört yıllık emeğin sonucunu görüyorlar. Bu emeğin, iyi bir emek olduğu ve öğrencilerimiz tarafından, eğitim ve öğretimin, gayet güzel kavrandığı, algılandığı ve başarılı bir şekilde bunları uygulamaya aktaracakları düşüncesi hakim oldu. Yöneticiler mutlu; çünkü tüm bu olayların yönetimi bakımından, gerek eğitim ve öğretim, gerekse de destek hizmetlerinin yönetimi bakımından aksaksız yürümesi ve bu noktalara gelme, yöneticiyi tüm gün meşgul eden konu. Sayın Rektörümüz başta olmak üzere, bütün yöneticilerimiz bu konuyu düşünüyorlar. Öğrencilerimizin velileri mutlu, çünkü çocukları artık ayakta duracak bir noktaya geldi ve hayata adımlarını atıyorlar.' dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak'ın ardından Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ergül Akçakaya bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Ergül Akçakaya konuşmasında; 'Bu sergi, üniversitemize gelecek öğrenci adayları için çok önemli. Bu tür şeyler, yurtdışındaki üniversitelerde sıklıkla yapılmakta ve 'open house' adı altında ifade edilmektedir. Bu çalışmaların, okulumuza pozitif katkı yapan bir husus olduğunu bilmenizi istiyorum. 13 Haziran 20015 Cumartesi günü, size, diplomalarınızı takdim edeceğiz ve çok sevinçliyiz. Şimdiye kadar 5797 mezunumuz oldu. 16.dönem mezunlarını vereceğiz. Yaklaşık 617 lisans mezunumuz var bu sene ve 228 kadar da, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulu'ndan mezun vereceğiz ve 171 yüksek lisans, doktora mezunumuz var. Bizim mezunlarımız hakikaten önemli yerlerde görevler almış bulunmaktadırlar. Özellikle doktora yapmış olanlar, Türkiye'deki üniversitelerde olduğu gibi, ABD'deki üniversitelerde de ''full staff'' olarak çalışmakta bulunuyorlar. Biz,onlarla iftihar ediyoruz, gelecekte sizlerle de iftihar edeceğimizden şüphem yok.' dedi.

Son olarak Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Sıddık Yarman konuşmasında; "Atatürk'ün çok güzel bir sözü var; ''Hepiniz mühendis,mimar,doktor,bilim adamı olabilirsiniz ama, sanatçı olamazsınız. ''diyor. Gerçekten sanatçı olmak için, özel yetenek sahibi olmak gerekiyor. Şimdi, bunun keyfini bir defa çıkarın. Sanatçılarında arasında en üst basamak, belki yüksek lisans. Doktorası yok. Sadece Türkiye'de doktora yapmanız gerekiyor. New York'da birçoğunuzun bildiği, 'School Of Visual Arts' var, Dünyadaki en iyi görsel sanatlar okuludur. Doktora derecesi vermiyor, sadece lisans ve yüksek lisans derecesi veriyor. Çünkü doktora derecesi vermek ayıp bir şey, sanatçı yüksek lisansa geldikten sonra, o artık kendi kendine uçacak, kanatlanıp gidecek ve eserlerini verecek. Mühendislikte çok temel bir şey var; 'yenilikçilik' kavramı… Sanatta zaten, yaratıcı olmazsanız olmaz…Yenilikçi ve yaratıcı olacaksınız ve aykırı olacaksınız ki, toplumu bir adım daha ileri götüresiniz." dedi.

''Mezunlar 2015'' sergisinin ikincisi, 24 Haziran 2015 Çarşamba günü, Galeri Işık Teşvikiye'de açılacak.