Işık Üniversitesi Öğrencilerinden Kan Bağışı Kampanyasına Anlamlı Destek

Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde FMV Işık Üniversitesi Türk Kızılayı Kulübü önderliğinde, 28 Nisan 2015 tarihinde Şile Kızılay Derneği işbirliği ile "Kan Bağışı" etkinliği gerçekleşti.

Kaynağı sadece insanda olan kan, ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için toplanan ve saklanan miktar olarak ihtiyaca cevap vermemektedir.

Sosyal sorumluluk alanında gönüllü kan bağışının önemi ve farkındalığın oluşturulması amacıyla "Bağışlanan Her Kan, Kurtarılan 3 Can"  ve "Kızılaya kan, Hayata Can" sloganlarıyla yola çıkarak kan bağışında bulunmak isteyen tüm gönüllü Işık'lılar;  127 ünite kan bağışında bulundu.

Kızılay kan merkezi personeli tarafından gerçekleştirilen Kan bağışı kampanyasında, kan verecekler ilk önce bir form doldurarak doktor kontrolünden geçerek tansiyon, kalp, şeker, kilo ölçümleri yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Anadolu Bölgesi Üniversiteler arasında en yüksek bağış oranına sahip Işık Üniversitesi, bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artması için kampanyalarını sürdürüyor.