Işıklı Öğrenciler ve Şile Halkından Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

Şile'nin Teke Köyü Şehit Serkan Angay İlk ve Orta Okulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Işık üniversitesi İnşaat Kulübü tarafından onarıldı. Çocuklara 23 Nisan'da şenlikle teslim edilecek okulun yapı onarımı projesi için Şile esnafı da destek oldu.

Geleceğin mühendisleri ve mimarları olan Işıklı gençler, geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi mekânlarda eğitim alabilmesi amacıyla bir sosyal sorumluluk ve mesleki gelişim projesine imza attı. Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü'nden toplam 30 öğrencinin oluşturduğu ekip, proje sayesinde hem küçük kardeşlerine örnek oldular, hem de derslerde aldıkları teorik bilgilerini, uygulamalı eğitim ile entegre ederek mesleki gelişimlerine katkı sağladılar.

Proje kapsamında, 2000 yılında hizmete açılan ve yaklaşık 150 öğrencinin eğitim aldığı Şehit Serkan Angay İlk ve Orta Okulunun acil ihtiyaçlarını belirlenerek, fiziki bakımının yapılması, onarılması ve yenilenmesi çalışmalarını projelendirdi. Proje kapsamında hazırlık çalışmaları İnşaat Kulübü Başkanı Hızır Ekşi ve proje ekibi tarafından yürütüldü.

23 Nisan'a Kadar Bitirilecek

4 katlı, toplam 15 derslik bulunan okul binasına yapılan incelemede; okulun iç ve dış boyası, sıva tamiri, ıslak zemin yalıtımı, çatı tadilatı, temiz ve pis su tesisatının yenilenmesi, musluk ve lavaboların yenilenmesi, ıslak zemin yer döşemelerinin yenilenmesi, aydınlatma eksiklerinin giderilmesi, bahçe peyzajı ve düzenlemesi, ecza dolabı yapılması gibi fiziki açıdan eksiklerinin giderilmesi amaçlandı. Okul idaresi ile yapılan görüşmeler sonucunda çalışmalara başlandı.

'Onlara Örnek Oluyoruz'

Proje ekibinde bulunan Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Serdar Zorbozan, "Yürüttüğümüz proje bizlere mesleki gelişim alanında pek çok deneyim kazandırdı. Bu sosyal sorumluluk projesi aynı zamanda mesleki deneyim projesidir. Fakat en önemlisi burada ilk ve ortaokul öğrencilerine örnek oluyoruz. Yardımlaşmayı, ekip çalışmasını öğretiyoruz. Çalışmalar esnasında çocuklarla bir araya geliyor, isteklerini dinliyoruz. 'Biz de büyüyünce sizin gibi inşaat mühendisi olmak istiyoruz' demeleri beni çok etkiledi" dedi.

Şile Esnafı Destek Oldu

Bir sosyal sorumluluk ve mesleki gelişim projesi olan "Şehit Serkan Angay İlk ve Orta Okulu Yapı Onarımı Projesi" içeriği bakımından ülkemizde üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı ve büyük bütçeli projeler arasında yer alıyor. FMV Işık Üniversitesi, Saray İnşaat A.Ş, Şile Nefiss Burger, Şile İnci Fidanlığı, Çayıroğlu Eczanesi, Ekler Pastanesi, Bilir Cafe ve Pastanesi ile Şile Orman İşletme Müdürlüğü'nün desteği ile gerçekleştirilen yapı onarımı projesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapılacak şenlik ile teslim edilecek.