Işık'lılar ile İş Dünyası Arasındaki Köprü Kariyer Günleri '15

Işık Üniversitesi öğrencilerini kariyer alternatifleri hakkında bilgilendirmek ve onlara iş dünyasının önde gelen şirketlerini tanıma fırsatı sağlamak amacıyla Işık Üniversitesi Kariyer Merkezi ve İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından 6-7-8-9 Nisan tarihlerinde Kariyer Günleri gerçekleştirildi.

Işık Üniversitesinin öğrencileri kariyerlerini belirlemek ve gelecekle ilgili planlarını sorgulamak için her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Kariyer Günleri programı bu yıl 4 gün sürdü.

Aralarında Işık'lı profesyonellerin bulunduğu, kişisel gelişim ve başarı hikâyeleri Işık Üniversitesi öğrencileriyle paylaşıldı.

Türkiye'nin en seçkin kurumları Kariyer Günlerinde!

Türkiye'nin en seçkin kurumlarının katılımıyla gerçekleşen Kariyer Günleri'nde öğrenciler, bu kuruluşların üst düzey yöneticileri ile birebir sohbet etme ve kişisel kariyer hedefleri doğrultusunda bilgi alma imkanı buldukları gibi, öncelikli iş veya staj fırsatlarından da yararlanabiliyor. Bu anlamda, Kariyer Günleri iki taraf arasında hızlı ve doğru bir iletişim imkanı sunuyor. Özellikle ara sınıf öğrencilerinin staj ve yarı zamanlı iş olanakları için firmalarla doğrudan görüşebilmelerine, öğrencilerin firmalarla daha yakın iletişim kurabilmelerine olanak verirken, öğrencilerin, mezuniyet sonrası iş olanakları ve iş yaşamı hakkında bilgi edinebilmelerine, sektörlerin istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olabilmelerine zemin hazırlıyor.

Kariyer.net Semih Gümüş "Kariyer.Net'ten Kariyer Tüyoları", AURA Yönetim ve İnsan Kaynakları Danışmanlık Şirketi Genel Müdür Eda Karul "Girşimcilik ve Melek Yatırım", Vestel Tüketici Elektroniğinden Sorumlu Grup Müdürü Osman BADUR "Vestel Digital Pazarlama Yaklaşımı Aksiyon Stratejisi", Garanti Bankası Nakit Yönetimi İş Geliştirme Yöneticisi Alper Çakıroğlu, "Mühendisler Hangi Sektörlerde Başarılı Olur?", Kipos Coaching Profesyonel Koç Didem Şen Pamuk, "Sevdiğin İşi Yapmak mı? Yaptığın İşi Sevmek mi?", IBM Analytics Software Bölümü Bilgi Sistemleri Uzmanı Cüneyt Göksu, "Kariyer(siz)siniz" East Marine Denizcilik Genel Müdür İlkim Sancaktaroğlu, "Bir Kariyer Yolculuğu" The Marmara Otelleri İcra Kurulu Başkanı,Ceo Hüseyin Osman Öztürk, "Turizm ve Otelcilik Sektörü" ,Doğuş Otomotiv Stratejik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Koray Bebekoğlu, "Türkiye'de Otomotiv Sektörü" , Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Ata Köseoğlu, "30 Yıllık İş Hayatından Deneyimler" Turismo Group Grup Başkanı Cemal Kızıltan, "Deneysel Algı Pazarlaması"Kinetic Concepts Medikal Müdürü Açık Ruh Ameliyatı Kitabı Yazarı Dr. İzzet Memi, "Hayat İçin, Hayalden Harekete-Hareketten Gerçeğe" konulu semineriyle Işık'lılara deneyimlerini aktardı.

Işık Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Kariyer Günleri etkinliği kapsamında ünlü Yapımcı-Yönetmen Ezel Akay, Maslak Kampüsünde bir konferans verdi. Konferansta, Akay 30 yılı aşkın bir süredir reklam sektörü ve sinema alanında hem yapımcı, hem yönetmen ve oyuncu olarak edindiği deneyimleri öğrencilerle paylaştı.