Etkinlikler

Paylaş

Işık Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü Bodrum'da Dalış Etkinliği Gerçekleştirdi.

Işık Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü 15 öğrencimizin katılımıyla Bodrum'da dalış etkinliği gerçekleştirdi.

4-5 Nisan tarhilerinde Bodrum gezisine katılan Işık Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü, sualtının birbirinden farklı canlılarıyla, inanılamaz renk armonisiyle egenin derin sularına açıldı. Ülkemizin gözde turizm merkezi olan Bodrum ilçesi aynı zamanda arkeolojik batıklarıyla Işık'lı dalgıçların ilgisini çekti.

Etkinliğin birinci günü Paçoz dalış noktasında, ikinci günü ise Karaada bölgesinde dalışlarını yapan Işık'lılar egenin incisi sayılan büyülü sualtı canlılarını, C-47 Dakota Uçak Batığını ve deniz kuvvetlerinin Pınar-1 Batığı olan yapay resifleri yakından inceleme fırsatları oldu.

Pınar-1 Batığı:

Bu batığın en derin noktası 33 metre olup, en sığ noktası 18 metre civarındadır. Pınar-1 batığı Türk Deniz Kuvvetleri tarafından zamanında su tankeri olarak kullanılmış Alman yapımı bir gemidir. 37 metrede uzunluğunda bu batıkta kaptan köşkü, güverte ve kamaralar gibi birçok yeri dolaşıp hem güvenli hem eğlenceli bir batık dalışı deneyimi yaşayabilirsiniz.

C-47 Dakota Uçak Batığı:

20 metre uzunluğunda ve 30 metre kanat açıklığına sahip askeri uçaktır. Batığın en derin noktası 28 metrede ve en sığ noktası 16 metrededir.

Paçoz:

Kaçakçı Koyu ve Fener arasında yer alan bir dalış noktası olup hem tecrübeli, hem başlangıç hem de ilk defa dalış yapacak olanlar için idealdir. Bodrum limandan tekne ile yaklaşık 25 dakika sürmektedir. Yaklaşık 6-7 metre derinlikte deniz bitkileri ile kaplanmış derin bir duvar göreceksiniz. Bu dalış noktasında 3 adet mağara bulunmaktadır. Karavida, baraküda, orfoz, ahtapot, vatoz gibi deniz canlıları dışında süngerler yaşamaktadır.

İlgili Dosyalar