Işık Üniversitesi Münazara Kulübü Tarafından Liseler Arası Münazara Turnası Düzenlendi.

Işık Üniversitesi Münazara Kulübünün, münazara kültürünü ve eğitimini yaymak amacıyla bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ve liseler arası Işık Üniversitesi Münazara Turnuvası, 4-5 Nisan tarihlerinde Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleştirildi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinden 25'i aşkın liseden yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla yapılan ve parlamenter sistemde düzenlenen turnuvada, toplam 7 maç yapıldı.

Dört ayrı takımın aynı anda yarıştığı turnuvada; "Zihinsel engelli bireylerin bedensel gelişimi durdurulmalıdır, bireyler sosyal medya hesaplarının şifrelerini sevgilileriyle paylaşmamalıdır, eşcinsel evliliklerin serbest olduğu ülkelerde eşcinseller evlat edinebilmelidir, bireylerin kendi organlarını satması serbest olmalıdır, kritik alanda çalışan işçilerin grev hakkı ellerinden alınmalıdır." konuları lise öğrencileri tarafından tartışıldı.

Takımların çekişmeli finali sonunda kazanan gruplara plaketleri takdim edildi.

Turnuvaya katılan lise öğrencileri iki günü maçların dışında üniversiteyi tanımak ve üniversitenin sosyal imkanlarından yararlanarak geçti. Işık Üniversitesini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler bu etkinliklerin yapılmasında katkı sağlayan Işık Üniversitesine teşekkür etti.

Sonuçlar:

Finale Çıkan Takımlar:

• Kabataş Erkek Lisesi B takımı
  • Üsküdar Amerikan Lisesi A takımı
  • Kadıköy İHL
  • İstek Bilge Kaan Koleji

En İyi 3 Konuşmacı :

• Şems Özkan
  • Duygu Esenkar
  • Hasan Akar

Final Sıralaması :

1) İstek Bilge Kaan Koleji (Şampiyon Takım)