Etkinlikler

Paylaş

3 Kuşak 'Işık'lı Yola Çıktı - Demir Atlar 475 Kilometre İçin Start Aldı

Adını ulusal savaş tarihimize altın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünü kutlamanın ve şehitler gününü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

130 yıldır kesintisiz eğitim veren Feyziye Mektepleri Vakfı ve Işık Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, mezunları ve Bisikletliler Derneği üyelerinden oluşan toplam 40 sürücü, İstanbul-Çanakkale arasında 6 gün sürecek 475 kilometrelik bisiklet yolculuğu sonrasında Çanakkale'de şehitlerimizi anacaklar.

Bilim, sanat, spor, medya, eğitim ve iş dünyasından kendi dalında başarılara imza atmış duyarlı gönüllülerimizle sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştirmek üzere demir atlarımızla 18 Mart'ta şehitlerimizi anmaya ÇANAKKALE'ye gidiyoruz.

Kınalı Ali'yi
Gönüllü Bombacı'yı
Mehmet Çavuş'u
Seyit Onbaşı'yı
ve daha nicelerini anmak için "Demir Atlarımızla" Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılında Şehitlerimize gidiyor:
IŞIK, BARIŞ DEMEKTİR… IŞIK, DOSTLUK DEMEKTİR…

Daha önce gün yüzüne çıkmamış Çanakkale Zaferi fotoğrafları, "100. Yılında Çanakkale Zaferi Bisiklet Yolculuğu" öncesinde FMV Işık Okulları Erenköy Güneş Kampüsünde dev ekranlardan halkımız ve basın mensupları ile paylaşıldı.

Açış konuşmasını FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN yaptı.

YARMAN konuşmasında, "Bu günün önemi çok basit; Dünya kurulduğundan beri, savaşlar yapılıyor. Çanakkale Savaşı, bizim açımızdan ''zafer'' aslında, hangi düşmana karşı yapılan bir savaş belli değil. Savaştıklarımız, orada canını kaybedenler, gerçekten düşman ordusunun insanları mı, askerleri mi belli değil. Bir tarafta, Osmanlı askerleri, Genç Türkiye'nin kurucusu olacak kadrolar, diğer taraftan Yeni Zelanda'dan, Avustralya'dan, dünyanın dört bir tarafından derlenmiş gençler. Bu savaş, bizlere bir şey öğretti; savaşlarda, canını verenler sonuçta gerçekten dost oluyorlar. Savaşlar dost kuvvetler arasında değil, aynen Çanakkale'de olduğu gibi dostlar arasında da olabiliyormuş ama ardından 100 yıl geçtikten sonra, bunun farkına varıyorsunuz. İşte bizim demir atlarla Çanakkale Şehitliğine giderek başlattığımız bu Işık Yolculuğu, bunun simgesi… Işık, barış demektir… Işık, dostluk demektir… Işık, Türkiye'nin geçmişi ve artık geleceği demektir" dedi.

Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Kamil Özkartal,"Dahi Atatürk'ümüzün çok sevdiğim bir hitabesi vardır. Bunu, hep dikkatle ve zevkle okurum, onu sizinle paylaşmak istiyorum… diyerek MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün konuşmasına yer verdi:

"Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sessizlik içinde uyuyunuz. Sizler Mehemetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" Mustafa Kemal Atatürk."

Daha sonra Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Cem YURTBAY'ın Çanakkale Zaferi anısına şiir okudu.

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Cem YURTBAY;"129 yıllık köklü geçmişi ile tarihin canlı tanığı olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları ve Işık Üniversitesinde okuyan yaklaşık 10 bini aşkın öğrencimizi ve 25 bin mezunumuzu temsilen Çanakkale Zaferimizin 100.yılını kutlamak ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak için birazdan günümüzün demir atları olan bisikletlerimizle, Çanakkale'ye yola çıkacağız" diyerek konuşmasının ardından "Çanakkale ve Mehmetçik" isimli şiiri daha önce gün yüzüne çıkmamış Çanakkale Zaferi fotoğraflarından oluşan sunum ve Çanakkale Türküsü eşliğinde seslendirdi.

***Çanakkale ve Mehmetçik***
Tan yeri kızılca ağarırken uzakta
Düşman pusudaydı hain bir tuzakta
Gel gör ki tüm Mehmetçikler ayakta
Can vermeye hazırdılar bu eşsiz vatana.


Düşman saldırırken Conkbayırı'na
Mehmetçikte şahlandı kalktı hücuma
Mermiler saplanırken her bir vücuda
Hissetmiyordu acıyı, koşarken Allah'a


Mehmetçik düşerken bir bir toprağa
Burdan geçiş yok diyordu tüm cihana
Yakışmazdı esaretlik yüce Türk halkına
Yakışanı yapıyordu o eşsiz ecdadına.


Korku yok, ölüm çok şehitler diyarında
Bütün Anadolu gelmiş hep bir araya
Tek bir vücut, bir ruhtular ilahi manada
Çanakkale'yi geçilmez kılarken düşmanına.


Cem Yurtbay'ın şiir dinletisinin ardından 3 kuşak Işıklı yola çıktı.

BİSİKLET ÜZERİNDE 475 KİLOMETRE YOLCULUK BAŞLADI

Bisiklet yolculuğu; 18 Mart 2015 tarihinde FMV Işık Okulları İstanbul Erenköy Güneş Kampüsünden başladı, 6 gün 475 km pedal basılarak 23 Mart 2015 günü Çanakkale Şehitler Abidesinde şehitlerimizi anma töreni ile sona erecek.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEN BİSİKLETLE GEÇİLDİ

40 bisiklet sürücüsü, ambulans, bisiklet römork aracı ve bir otobüsten oluşan konvoy, 18 Mart 2015 Çarşamba sabahı saat 10:00'da İstanbul FMV Işık Okulları Erenköy Güneş Kampüsünden hareket etti. Saat 11:00'da Boğaziçi Köprüsü geçildi. D100 karayolundan Silivri-Tekirdağ-Keşan-Gelibolu-Lapseki-Çanakkale-Eceabat rotasından Çanakkale Şehitler Abidesine ulaşılacak.

SEÇİLEN 100 ÖZEL ESER SERGİLENECEK

Aynı kapsamda Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, İspartakule kampüsleri toplam 3100 İlköğretim öğrencisi arasında yapılacak resimlerden seçilecek 100 eser; 'Barış ve Dostluk' temalı resim sergisi, 23 Mart-8 Nisan 2015 tarihleri arasında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Çanakkale Evi Galerisinde sergilenerek halka açılacak.

Halkın büyük ilgisi ve alkışları arasında yolculuk devam ediyor.

İlgili Dosyalar