Etkinlikler

Paylaş

Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü'nden Anlamlı Etkinlik: Satışlardan elde edilen gelir Lösemili Çocuklar Vakfı'na gidecek!

Işık Üniversitesi'nde her yıl düzenli olarak gerçekleşen Yerli Malı Haftası, bu yıl 17 Aralık 2014 Çarşamba günü gerçekleşti. Gelenekselleşen Yerli Malı Haftası, Işık'lı öğrencilerin girişimleri ile sponsor desteği sağlanarak, her yıl büyüyerek devam ediyor.

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından üçüncüsü düzenlenen Yerli Malı Haftası'nda satılan ürünlerden elde edilen gelir, Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışlanacak. 
İLK DEFA 1929'DA BAŞLADI 
Yerli Malı Haftası ilk defa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması için, yerli mallar üretilmesi ve kullanılmasının önemini vurgulamasıyla ve direktifleri ile kurulan Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti ile 1929'da başlatılmıştır.    
YERLİ MALI KULLANMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ 
Amacımız; günümüzde sadece ilkokullarda yapılan Yerli Malı Haftası ruhunun gençliğe hatırlatılması ve yaşatılmasıdır. Bu haftada sadece nostalji değil öz kaynakların kullanılmasının ön plana çıkarıldığı, öğrencilere yerli malı kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun hatırlatılması bilinciyle yola çıkılmıştır. 
Bu amaçla; 17 Aralık 2014 Çarşamba günü, Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından Şile Kampüsünde Yerli Malı Pazarı kuruldu. Cumhuriyet döneminin mirası olan Yerli Malı Haftası; Türkiye'nin önde gelen kurumlarının katkılarıyla kutlandı. Kurulan pazarda yöresel ev yemekleri, çiğ köfte, gözleme, börek çeşitleri, meyve, sebze, kuruyemiş, kek çeşitleri, baklava, sütlaç, Türk kahvesi, doğal çaylar ile baharatlar da satıldı. 

İlgili Dosyalar